Loting bekercompetities bekend

ManMeer!-Cup, KNZB-Beker
Loting bekercompetities bekend
Loting bekercompetities bekend

Op het Bondsbureau in Nieuwegein heeft de loting voor de verschillende bekertoernooien plaatsgevonden. De Nederlandse landelijke bondscompetitie kent drie verschillende bekertoernooien. Zo is er de KNZB-Beker voor dames- en herenploegen die uitkomen in de Eredivisie. Bij de editie van de heren doen ook de nummers één t/m vier van de Eerste Divisie (uitslag na reguliere competitie seizoen 2018-2019) mee. De KNZB-Beker Heren (zonder internationals) spelen een uit/thuiswedstrijd in de eerste ronde. De winnaars zullen uitkomen in de kwartfinales.

De KNZB-Beker Dames (met internationals) wordt in de eerste ronde afgewerkt in poulevorm (halve competitie). De nummers één t/m vier gaan door naar de kwartfinales.

Dan is er ook de ManMeer!-Cup I voor ploegen die uitkomen in de dames reserve divisie, dames 1e en 2e divisie en de heren 1e, 2e en 3e divisie van de bondscompetitie. Bij de dames spelen dit seizoen ook twee Belgische ploegen mee, KGZV uit Gent en MZV uit Eeklo. Deze ploegen kunnen het gehele bekertoernooi alleen uit loten. 

Als derde is er nog de ManMeer!-Cup II heren voor reserveploegen die uitkomen in de reserve divisie, reserve 1e en reserve 2e divisie van de bondscompetitie. 

Voor de ManMeer!-Cup wordt in één wedstrijd de winnaar bekend die doorgaat naar de volgende ronde.

Loting%20KNZB-Beker%20Dames.pngLoting%20KNZB-Beker%20Heren.pngLoting%20ManMeer!-Cup%20Dames.png

Loting%20ManMeer!-Cup%20Heren.pngLoting%20ManMeer!-Cup%20Heren%202.pngBron: KNZB

Beeld:
Loting bekercompetities

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,597
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,961