Fenomeen in Heerenveen

ManMeer!-Cup
Fenomeen in Heerenveen

Zaterdag 11 mei is Sportstad Heerenveen het strijdtoneel van de finales om de ManMeer!-Cup. Hoewel ManMeer! sinds de start in 1998 een begrip was geworden, dachten wij er goed aan te doen om ons magazine twee jaar geleden – net als ons online-communicatieplatform - ook Waterpolo.nl te gaan noemen. ‘Prima, maar we blijven de ManMeer!-Cup wel gewoon de ManMeer!-Cup noemen hoor! Daar is iedereen nu zo aan gewend!’ was de reactie van de KNZB. En onze lezers bleven het magazine ‘gewoon’ ManMeer! noemen in plaats van Waterpolo.nl. Vandaar dat we eind vorig jaar hebben besloten die beslissing terug te draaien. Het lijfblad voor polodieren heeft zijn oude vertrouwde naam terug en is onderdeel van het Waterpolo.nl. Duidelijk.

Maar of het nu onder de vlag van Waterpolo.nl of ManMeer! gebeurt: gedreven door passie voor de sport, is en blijft het onze missie om waterpolo letterlijk en figuurlijk GROOT te maken in Nederland. Dat kunnen en willen we uiteraard niet alleen doen, maar samen met de KNZB, de BVWS, clubs, WOC’s, alle waterpoloërs (m/v), scheidsrechters, bestuurders, vrijwilligers, trainers, sponsors, supporters en alle anderen die de Nederlandse waterpolosport een warm hart toedragen.

Vlak na de start van ManMeer! kwam mede-oprichter Nick Vroon met het voorstel om de destijds zo genoemde ‘Beker 2’ van de KNZB te gaan sponsoren. Niet in geld, maar in aandacht. Hij kwam met de KNZB het volgende overeen: in ruil voor publiciteit – in ons blad en op onze site – over de ‘tweede’ bekercompetitie van de bond (zonder hoofdklasseteams) mochten wij de naam ManMeer! aan de Cup koppelen.

Bij de eerste finales waar ik namens ons magazine de prijzen mocht uitreiken, zaten amper toeschouwers. De ManMeer!-Cup leefde toen (nog) totaal niet. In de loop der jaren begon dat beeld te veranderen. Mede door onze onvermoeibare verslaggever Henk van der Sluis, die altijd zo veel mogelijk wedstrijden van de ManMeer!-Cup probeert te bezoeken, schreven steeds meer teams in en groeide de voormalige Beker 2 langzaam uit tot een prestigieuze prijs.

De keuze van de KNZB om de finales op één dag in hetzelfde (neutrale) zwembad te laten spelen, was ook een schot in de roos. Plaatselijke organisaties in onder meer Stadskanaal, Alphen aan den Rijn, Heerenveen, Amersfoort, Barendrecht, Dordrecht en Nijverdal maakten van de finales een ware happening en vele supporters van de finalisten zorgden voor een prachtige Cupsfeer. Ja, de ManMeer!-Cup finales zijn uitgegroeid tot een fenomeen die de KNZB-bekerfinales en de playoffs-finales qua sfeer en beleving naar de kroon steken.

Zaterdag 11 mei in Sportstad Heerenveen wordt het ongetwijfeld weer net zo’n groot feest. Dat kun je wel overlaten aan de mensen in het noorden. Het zou jammer zijn als de 'soap' rondom de finale van de ManMeer!-Cup 2 bij de mannen de andere twee finales overschaduwt. Laten we het daar nu niet meer over hebben. Dat komt later wel weer een keer als alle emoties zijn gezakt en we de gang van zaken nog eens in alle rust met betrokken partijen gaan evalueren.

Ik hoop van harte dat de deelnemende clubs en hun supporters er samen met de 45 (!) vrijwilligers in Heerenveen zaterdag een prachtig spektakel van gaan maken.

Ik wil alle vrijwilligers en sponsors van de WONN, SGHA en Sportstad Heerenveen enorm bedanken voor het mede mogelijk maken van de ManMeer!-Cup-finales en wens alle teams veel succes! Speciaal voor de mannen van De Zijl Zwemsport 2 en SGHA 1 die toch 'gewoon' om de ManMeer!-Cup 2 gaan spelen. Hulde!

En tegen alle waterpololiefhebbers, vooral in de noordelijke provincies, zou ik willen zeggen: zorg dat je erbij bent!

De ManMeer!-Cup is in de loop der jaren volwassen geworden en wordt door waterpoloënd Nederland beschouwd als een prijs die ertoe doet! Daar mogen we met z’n allen hartstikke trots op zijn!
Logo ManMeer! Cup
Hans Nieuwenburg
Hoofdredacteur ManMeer! / Waterpolo.nl

Voor meer informatie en het programma, ga naar www.manmeercup.nl.

Feest in Heerenveen

LEES MEER OVER

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,597
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,961