Finales ManMeer!-Cup ook komende drie jaar in Heerenveen

ManMeer!-Cup
Finales ManMeer!-Cup ook komende drie jaar in Heerenveen
17 oktober 2018
Finales ManMeer!-Cup ook komende drie jaar in Heerenveen

De ManMeer!-Cup blijft voorlopig in Heerenveen. Dat zijn de Stichting Waterpolo Fryslân en de Koninklijke Nederlandse Zwembond dinsdag overeengekomen tijdens overleg op het Bondsbureau in Nieuwegein. Er is gekozen voor een overeenkomst voor de duur van nog eens drie jaar waarin de Stichting Waterpolo Fryslân de organisatie van het evenement voor haar rekening neemt in samenwerking met de KNZB, Sportstad Heerenveen en Waterpolo.nl. 

De ManMeer!-Cup wordt traditiegetrouw op de zaterdag voor Pasen gehouden en trekt al jaren een groot aantal waterpololiefhebbers naar de Waterpolo-Arena van Noord Nederland.
Voor de Stichting Waterpolo Fryslân kwam het voornemen om de overeenkomst te verlengen als een aangename verrassing. “We hebben er alles aan gedaan om dit evenement te laten groeien tot wat het nu is”, zegt voorzitter Chris Jaasma die in gesprek bleef met de KNZB na de laatste editie op 31 maart. “We kunnen zo weer aan de slag. Er ligt een draaiboek en de samenwerking met Sportstad Heerenveen en partners is op zijn best”, aldus Jaasma.

Ondertekening van het contract
Guust Jutte van de KNZB en Chris Jaasma ondertekenen het contract

De Stichting Waterpolo Fryslân zet zich al jaren in voor verbreding van de waterpolosport in Noord Nederland door het organiseren van grote (inter)nationale evenementen in de regio. Ook zetten zij zich in voor de minder valide sporters door het evenement om de ManMeer!-Cup te koppelen aan een goed doel. Zo ontving Door Ontspanning Valide (D.O.V.) uit Leeuwarden afgelopen jaar een cheque ter waarde van 450 Euro. Eerder viel de Stichting Milou en Parazwemmen Noord Nederland de eer een cheque in ontvangst te mogen nemen.

Beeld:
Volle tribunes bij finale ManMeer!-Cup | Beeldboot/ Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

30 juli 2019
Op het Bondsbureau in Nieuwegein heeft de loting voor de verschillende bekertoernooien plaatsgevonden. De Nederland…
28 april 2019
Niet alleen spelers kwamen vorige week in actie bij de ManMeer!-Cup finale, ook scheidsrechters.  Wij spraken met R…