Finalisten ManMeer!-Cup 2017-2018 bekend

ManMeer!-Cup
11 februari 2018
Finalisten ManMeer!-Cup 2017-2018 bekend

De finalisten van de ManMeer!-Cup zijn bekend. De dames van ZV De Zaan 2 bereikten de finale door competitiegenoot Widex GZC Donk 2, ondanks het aanzienlijke verschil op de ranglijst, overtuigend met 6-1 te verslaan. "Verdedigend zat het potdicht”, analyseerde Zaan-coach Douwe Bijlard. “Keepster Britt van de Dobbelsteen excelleerde, ze gaf niks weg. We hebben als team goed en gedisciplineerd gespeeld”. 

In de andere halve finale versloeg Het Y 1 de reserves van Het Ravijn 2 met 7-8. "Het was een gelijk opgaande wedstrijd, leuk en spannend om naar te kijken”, vond Het Y-coach Jeroen van Heun. Toen we halverwege de laatste periode op 7-8 voorsprong kwamen, konden we het daarna goed dichthouden. Met nog negentien seconden te spelen overleefden we de laatste manminder. Voor het tweede jaar op rij staan we weer in de finale."

In de Heren 1-finale komen eersteklassers ZV De Zaan en PSV Waterpolo elkaar tegen. PSV won zaterdag met 14-11 van Waterpolo Den Haag. Nieuwbakken PSV-coach Joachim de Ruijsser: "Het was een spannende wedstrijd waarbij wij de hele wedstrijd voor hebben gestaan. Met nog ruim twee minuten te spelen brachten we het verschil op vijf doelpunten en konden we de wedstrijd daarna uitspelen. We hebben als team goed en gedisciplineerd gespeeld. Ik ben blij met wat ik vanavond heb gezien en dit is ook iets om op voort te borduren”, besluit hij.

ZV De Zaan bereikte de finale door Het Y met 7-8 te verslaan. De Zaan-coach Johan Aantjes: "In de eerste twee perioden hebben we goed gespeeld met een goede verdediging en snelle contra’s. Eigenlijk niks aan de hand. Bij 3-7 in ons voordeel misten wij een groot aantal kansen en manmeers. Als je die scoort, is het klaar. Dat deden we niet en komt Het Y terug in de wedstrijd. Daarna werd het steeds meer een fysiek duel. Gelukkig bij 7-8 hebben we het goed uitgespeeld. Ik ben tevreden over de eerste twee perioden, de laatste twee maakten we het ons veel te moeilijk."

De halve finales bij de ManMeer!-Cup heren 2 waren bloedstollend spannend. De Zijl Zwemsport 2 won van Polar Bears 2 met 8-7, een populaire uitslag deze halve finales. Zijl-coach Niels Joor: "Het was een echte bekerpot met spanning tot de laatste seconde. Polar Bears trad aan met een aantal oud gedienden tegen vooral een jeugdige ploeg aan onze kant. Door zeer goed keeperswerk van Thijs Stroomberg van Polar Bears konden wij geen afstand nemen. Pas in laatste minuut scoorde de jarige Stan van Ruiten de winnende 8-7."

De andere halve finale tussen UZSC 2 en ZV De Zaan 2 begon eveneens spannend. UZSC liep in de eerste helft uit van 3-1 naar 7-4. Na het wisselen van speelheft boog De Zaan de stand om naar 8-9 eind derde periode. Het laatste kwart wist UZSC niet meer te scoren. De Zaan deed dat wel, drie maal, waardoor zij met 8-12 wonnen en de tweede finaleplek opeisten. Voor ZV De Zaan zullen de finales in Heerenveen een bijzondere dag worden. In alle drie de wedstrijden speelt een ZV De Zaan-team mee.

De finales worden gespeeld op zaterdag 31 maart in Sportstad Heerenveen. De waterpolosecretariaten van de deelnemende clubs krijgen een dezer dagen bericht over de kaartverkoop. Zij kunnen kaarten reserveren voor hun eigen supporters voordat op 1 maart de openbare verkoop begint. De organisatie van de ManMeer!-Cup finales is in handen van de Stichting Waterpolo Fryslân in samenwerking met SGHA, de KNZB, Sportstad Heerenveen en Waterpolo.nl (uitgever van ManMeer!). Voor meer informatie: www.manmeercup.nl.

Foto boven: Merel de Jong met Het Y wederom in de finale ManMeer!-Cup. Beeldboot/ Gertjan Kooij

Beeld:

Reacties

Lees ook

30 juli 2019
Op het Bondsbureau in Nieuwegein heeft de loting voor de verschillende bekertoernooien plaatsgevonden. De Nederland…
28 april 2019
Niet alleen spelers kwamen vorige week in actie bij de ManMeer!-Cup finale, ook scheidsrechters.  Wij spraken met R…