Finalisten ManMeer!-Cup bekend

ManMeer!-Cup
20 maart 2023
Finalisten ManMeer!-Cup bekend

Zaterdag werden de halve finales in de ManMeer!-Cup gespeeld. SWOL 1894 (2x), SVH, Brandenburg, PSV en Polar Bears kunnen zich opmaken voor de finales op 8 april in Heerenveen.

Het wordt vast een wit-blauw feestje in Heerenveen, want zowel de dames als de heren van SWOL 1894 plaatsten zich zaterdag voor de finale. De dames deden dat ten koste van ZV Haerlem. De wedstrijd tegen de ploeg waarvan in de competitie nog niet was gewonnen, kreeg een merkwaardig scoreverloop. De ploeg van oud-bondscoach Hans van Zeeland kwam met 6-0 voor, maar wist in de tweede helft het net niet meer  te vinden. Dichterbij dan 6-4 kwam ZV Haerlem echter niet. In de finale neemt de ploeg uit Zwolle het op tegen Brandenburg dat op karakter van buurvrouw UZSC 2 won. Na een 6-1 achterstand knokte de ploeg van Mike Havekotte zich op miraculeuze wijze terug. De 12-12 na vier periodes betekende dat strafworpen de beslissing moesten brengen. Daarin waren de dames uit Bilthoven koelbloediger.

Bij de heren uit Zwolle stond Van Zeeland ook op de kant. Hij koerste zijn team in Oldenzaal naar een 11-13 overwinning op tweede divisionist OZ&PC. In de finale stuiten de Zwollenaren op SVH dat in de halve finale te sterk was voor MNC Dordrecht. Een week eerder had Dordrecht in de strijd om de titel in de eerste divisie nog gewonnen van de ploeg van Arno Havenga, maar in het kleine zwembad in Hillegersberg was SVH de sterkste: 12-9. Zo treffen Van Zeeland en Havenga elkaar in de finale. Bijzonder, want tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta was Van Zeeland nog zijn coach.

De finale om de ManMeer!-Cup 2 gaat tussen PSV 2 en Polar Bears 2. Beide ploegen hadden in de halve finale niet veel moeite om zich van de tegenstander te ontdoen. De Eindhovenaren versloegen ZVL-1886 Center 3 met 16-9. De reserves van Polar Bears, koploper in de reserve Eredivisie, waren met 8-17 te sterk voor GZC Donk 2.

Meer informatie over de finales staat HIER.    

Beeld:
Altijd feest in Heerenveen (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
2,373

Lees ook

08 april 2023
Polar Bears, Brandenburg en SVH hebben zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In een sfeervol Sportstad Heerenve…
2,234
21 februari 2023
Dinsdag 21 februari vond op het bondsbureau van de KNZB de loting plaats voor de halve finales van de ManMeer!-Cup. De w…
2,198