GZC DONK 2 trekt zich terug uit ManMeer!-Cup - Update!

ManMeer!-Cup
GZC DONK 2 trekt zich terug uit ManMeer!-Cup - Update!

Het tweede mannenteam van Widex/GZC DONK heeft zich teruggetrokken uit de ManMeer!-Cup, liet de club vandaag aan de KNZB weten. De Goudse reserves zouden aanstaande zaterdag om 16.15 uur de finale in Heerenveen spelen tegen De Zijl 2 uit Leiden.

Reden voor de terugtrekking is het niet meewerken van de KNZB met het verplaatsen van de wedstrijd UZSC-GZC DONK (halve finale play-offs mannen), waardoor GZC DONK 2 'niet met een representatief team' kan afreizen naar Heerenveen.

Coach van De Zijl 2 Niels Joor liet al via Twitter weten niet blij te zijn met de Goudse beslissing:

"Grote teleurstelling bij spelers, staf en supporters #DeZijl 2 door ontnemen van het spelen van finale #MMC2013"

De statements van GZC DONK en de KNZB zijn hieronder bijgevoegd.


Waterpoloheren GZC DONK laten finale schieten

Alle inspanningen ten spijt, zullen de reserves van GZC DONK dit weekeinde tijdens de heren waterpolo finale om de ManMeer Cup te Heerenveen ontbreken. Het gaat de club aan het hart dit besluit te moeten nemen. GZC DONK realiseert zich terdege hoe vervelend het is voor tegenstander De Zijl uit Leiden, hun begeleidingstaf, de supporters en, niet te vergeten, de organisatie van de finale in Heerenveen.

 Het eerste herenteam van GZC DONK speelt aanstaande zaterdag haar eerste halve finalewedstrijd om het landskampioenschap, in de “best of five”  reeks tegen UZSC uit Utrecht. Het reserveteam van de Gouwenaren moet eerder die dag aantreden tijdens de bewuste finale om de ManMeer Cup te Heerenveen. Een aanzienlijk aantal spelers komt uit voor beide teams. Zij zouden daarmee twee topwedstrijden op een dag moeten spelen en dat is sporttechnisch verre van ideaal.

In goed overleg tussen UZSC  coach Robin van Galen en GZC DONK  coach Patrick van den Heuvel is er een voorstel gedaan om de heren Play off wedstrijd van  zaterdag te verschuiven zodat het reserveteam zich volledig kan richten op hun finale in Heerenveen. “Prima en professioneel opgelost” zo dachten de club en Van den Heuvel, totdat duidelijk werd dat het voorstel door de KNZB terzijde werd geschoven.

Ook het alternatieve voorstel om dan toch maar beide wedstrijden op zaterdag te spelen, met het vriendelijke verzoek om de herenfinale op een eerder tijdstip in Heerenveen af te werken, stuitte op onwrikbaar verzet van de bond.

De opstelling van de KNZB is voor GZC DONK onbegrijpelijk, en gaat voorbij aan de belangen en de ambities van de sporters in het bijzonder, en de waterpolosport in het algemeen. “Op voorhand een finale met alleen maar verliezers” zo vat de teleurgestelde voorzitter Jack Weber de situatie kort samen.


Organisatie Manmeer cup finales te Heerenveen, ondanks afmelding Widex heren 2 gaat met vol programma voor groot evenement.
 

Widex GZC Donk heren 2 heeft zich teruggetrokken uit de finale. Te weinig spelers heeft de club doen besluiten terug te trekken.

Als vervangend team zullen de heren van SGHA 1 de wedstrijd spelen (aanvang 16.15 uur), waarbij de heren van De Zijl als winnaar gehuldigd zullen worden.

Overige finales:

ZVL 2 - Het Ravijn 2, aanvang 14.15 uur
WZK 1  - BZ&PC 1, aanvang 18.15 uur

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,597
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,962