ManMeer!-Cup: Dames 2 De Zaan te sterk voor Het Y

ManMeer!-Cup
ManMeer!-Cup: Dames 2 De Zaan te sterk voor Het Y

De damesfinale van de ManMeer!-Cup werd een prooi voor ZV De Zaan 2. Tegenstander Het Y Dames 1 werd te laat wakker geschud waardoor een stunt uitbleef; eindstand 8-10 voor de Zaanse ploeg. Periodestanden 1-2, 1-4, 3-3, 3-1.

Halverwege was de stand opgelopen naar 2-6. De Zaan ging beter met de kansen om en domineerde de wedstrijd. Bij 2-8 aan het begin van het derde kwart gooide de Hoofdstedelingen alle schroom van zich af en begonnen aan een inhaalrace. Eind derde periode was het 5-9.

In het vierde kwart waren drie opeenvolgende Amsterdamse treffers niet genoeg om langszij te komen. De Zaan speelde het gecontroleerd uit en de opgebouwde voorsprong in de eerste helft was voldoende om de Cup omhoog te tillen.

Zaan-coach Douwe Bijlard was trots op zijn team en de prestatie. “De eerste helft speelden we erg sterk en konden we onze voorsprong goed uitbouwen. De derde periode speelden we degelijk. In de laatste fase werd het misschien voor het publiek nog spannend, maar ik wist dat als we zelf geen fouten meer zouden maken en we weinig kansen weg zouden geven, dat de winst binnen was. We hadden afgesproken om ons te concentreren op ons eigen spel en op onze kwaliteiten. Er was genoeg vertrouwen binnen de ploeg. Dat kwam mede door een sterke tweede seizoenshelft waarin we veel competitiewedstrijden gewonnen hebben. Een mooie ervaring voor deze jonge meiden.”

Het Y Dames 1 - ZV De Zaan Dames 2: 8-10
Periodestanden: 1-2, 1-4, 3-3, 3-1
Doelpuntenmakers Het Y: Merel de Jong 3, Eline Antonissen 2, Jip Opperman, Geke de Jong, Britt Hoitinga.
Doelpuntenmakers De Zaan: Sigrid Vleeshakker 2, Suzanne Bosman 2, Marjolein Boutsma-Binnekade 2, Iris Bruining 2, Blom van de Velde, Lotus Plugge.
Scheidsrechters: Romy Vooijs en Tjeerd Dijkhuis.

Resterend programma Finales ManMeer!-Cup
18:30 uur ZV De Zaan Heren 1 - PSV Waterpolo Heren 1 (scheidsrechters Blikslager en Van Winden)

Wedstrijden zijn te volgen via Twitter @WaterpoloNL

Eerdere resultaten Finales ManMeer!-Cup
De Zijl Zwemsport H2 - ZV De Zaan H2: 7-9. Verslag

Volop actie bij damesfinaleVolop actie bij damesfinale

Foto's: Beeldboot/ Olaf Otten

Lees ook

De loting van de halve finales van de Man Meer! – cup hebben bij de mannen twee interesaante wedstrijden opgeleverd tuss…
Het programma van de KNZB-beker halve finales van de heren en Man Meer!-Cup kwartfinales is inmiddels bekend. Data en aa…
1,626