ManMeer!-Cup: Heren 1 De Zaan wint en maakt Zaans feest compleet

ManMeer!-Cup
31 maart 2018
ManMeer!-Cup: Heren 1 De Zaan wint en maakt Zaans feest compleet

Het eerste mannenteam van ZV De Zaan heeft de ManMeer!-Cup gewonnen. In een spannende finale voor uitverkochte tribunes in Sportstad Heerenveen werd het tegen PSV Waterpolo 14-9. Periodestanden 3-3, 3-2, 3-3, 5-1. 

PSV kon met hun stevige press de Zaankanters aanvankelijk goed in bedwang houden. Begin derde periode was de stand in evenwicht, 6-6. Na een tussensprint van De Zaan werd het 9-6, maar de Eindhovenaren kwamen begin vierde kwart terug tot 9-9. De Zaan, vorige week eisten ze ook de titel in de Eerste Klasse op, kon het voor elkaar krijgen om beweeglijker te spelen en liep met snel spel uiteindelijk uit naar 14-9. 

Zaan-coach Johan Aantjes vond het een lastige wedstrijd. “We hebben gedaan wat we moesten doen. Complimenten aan PSV. Ze bespeelden ons goed en we hadden moeite met hun press. Zij beten zich echt vast in de wedstrijd. We hadden eigenlijk beweeglijker moeten spelen, maar zij voorkwamen dat. We bleven rustig, ook nadat we in het derde kwart op 9-6 voorsprong kwamen en we dat ook weer uit handen gaven. Onze run in de vierde periode was met spel zoals ik dat graag zie; bewegelijk en met contra’s. Fantastisch dat we met De Zaan alle drie de bekers winnen. Een mooie prestatie.”

Voor ZV De Zaan was de finaledag van de ManMeer!-Cup een enorm succes. In alle drie de finales deed een team van de vereniging mee. Even zoveel keer werd het goud omgehangen en kon de beker aan het meegereisde publiek getoond worden. 

ZV De Zaan Heren 1 - PSV Waterpolo Heren 1: 14-9
Periodestanden: 3-3, 3-2, 3-3, 5-1
Doelpuntenmakers De Zaan: Yorben Vlegels 4, Akos Pinter 3, Mees Keuning 2, Kjeld Joustra, Angelo Corver, Juriaan van der Struijk, Erno Snoek, Rick Keijzer.
Doelpuntenmakers PSV Waterpolo: Levy Kort 3, Julia van Oorschodt 3, Melle Evers 2, Niels van Hout.
Scheidsrechters Blikslager en Van Winden.
 

Eerdere resultaten Finales ManMeer!-Cup
De Zijl Zwemsport Heren 2 - ZV De Zaan Heren 2: 7-9. Verslag
Het Y Dames 1 - ZV De Zaan Dames 2: 8-10. Verslag
 

Erno Snoek maakte de achtste treffer voor De Zaan. Uiteindelijk werd het 14-9

Erno Snoek maakte de achtste treffer voor De Zaan. Uiteindelijk werd het 14-9

Foto’s: Beeldboot/ Olaf Otten
Fotoverslag volgt.

Beeld:

Lees ook

08 november 2022
In het weekend van 29 en 30 oktober was de tweede ronde in de ManMeer!-Cup. Dinsdag vond de loting voor de volgende rond…
1,756
28 oktober 2022
De ManMeer!-Cup is toe aan de volgende (tussen)ronde. Dit weekend spelen veel heren- en damesploegen de tweede ronde. He…
1,183