ManMeer!-Cup Heren 2 voor ZV De Zaan

ManMeer!-Cup
ManMeer!-Cup Heren 2 voor ZV De Zaan

Een uitverkocht Sportstad Heerenveen is zaterdag het decor van de ManMeer!-Cup finales. ZV De Zaan heren 2 won de eerste finale van de dag.

ZV De Zaan 2 versloeg ZVL-1886 Center 2. Net als in de competitie ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Na een zenuwachtig begin opende Jesper van Zijp namens ZVL de score. Tot eind tweede periode bleef ZV De Zaan tegen een kleine achterstand aankijken, maar daarna leken de fysiek sterke Zaankanters de zenuwen onder controle te hebben. Twee goede Zaanse doelpunten Daan Ketelaars en Henk Meijn) brachten ZV De Zaan begin derde periode voor het eerst op voorsprong (5-4). Maar de Leidse ploeg gaf zich allesbehalve gewonnen. Tot het laatste fluitsignaal bleef spannend. Het was uiteindelijk uitblinker Daan Bakker die een halve minuut voor tijd vanuit de tweede lijn de winnende 7-6 tegen de touwen joeg.

“Een hele mooie teamprestatie”, noemde matchwinner Bakker de overwinning. “In de eerste twee periodes waren we nog wat minder balvast. In de rust zette onze coach ons op scherp. We moesten ons als team aan het systeem houden. Dat ging vanaf toen veel beter. Op die manier hebben we de overwinning uit het vuur gesleept.”

Coach Jeffrey Hasenbos: “Complimenten aan ZVL, we waren enorm aan elkaar gewaagd. Ik denk dat het voor het publiek een leuke wedstrijd was om te zien. We hadden moeite om een gaatje te vinden in hun zoneverdediging, maar gelukkig hebben wij gewonnen. Dat is het resultaat van veel en hard trainen. Eerst onder Johan Aantjes en nu onder Andreas Miralis. Jonge jongens hebben zo grote stappen kunnen zetten. Daar kunnen we de komende jaren op voortbouwen!”   

Zaterdag 16 april 2022

ManMeer!-Cup finale Heren 2
ZV De Zaan - ZVL-1886 Center: 7-6
Periodestanden: 1-2, 2-2, 2-1, 2-1
ZV De Zaan: Daan Bakker 3, Chris van den Dobbelsteen 1, Daan Ketelaars 1, Bradley Sap 1, Henk Meijn 1.
ZVL-1886: Patrik Simac 2, Jesper van Zijp 2, Jeffrey de Wit 1, Igor Wijnands 1.

Beeld:
ZV De Zaan 2 viert het winnen van de ManMeer!-Cup (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,709

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,593
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,961