ManMeer!-Cup prooi voor BZ&PC

ManMeer!-Cup
16 april 2022
ManMeer!-Cup prooi voor BZ&PC

BZ&PC is de winnaar geworden van de ManMeer!-Cup bij de heren. In de finale liet de ploeg uit Bodegraven De Treffers kansloos: 7-16.

De herenfinale was minder spectaculair dan gehoopt. Het verschil tussen de eerste en tweede divisie blijkt nog altijd behoorlijk groot. De Treffers is lijstaanvoerder in de tweede divisie, maar kwam duidelijk tekort tegen de nummer vier van de eerste divisie. Pas na de 0-5 van Joey Schellingerhout vond de ploeg uit Rosmalen voor het eerst het net. Het bracht BZ&PC, ook al winnaar in 2016, niet van de wijs. In een eenzijdige finale liep de ploeg van Herman van Tongerloo eenvoudig verder uit.

Coach Van Tongerloo keek tevreden terug op de wedstrijd: “Het ging uitstekend. We wisten dat De Treffers in aanloop naar deze finale twee eersteklassers had verslagen. Daarom was het van belang dat we in het begin geen fouten zouden maken en direct de bovenliggende partij zouden zijn. Dat is gelukt. We kwamen snel ruim voor en omdat we daarna met minder risico gingen spelen, lukte het De Treffers niet meer om bij te komen."

Zaterdag 16 april 2022

ManMeer!-Cup finale Heren
De Treffers - BZ&PC: 7-16
Periodestanden: 0-5, 2-5, 2-1, 2-5
De Treffers: Japser van Liempt 2, Bram van Heuven 1, Yannick van Roessel 1, Robin van Lokven 1, Willem Rijkers 1.
BZ&PC: Joey Schellingerhout 4, Luca Groenedijk 3, Tom Nederend 2, Luke Rijnbeek 2, Rob Peek 2, Henk Suur 1, Rick Sandifort 1, Stefan Sterk 1.

Beeld:
BZ&PC met de Cup (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
2,117

Lees ook

08 november 2022
In het weekend van 29 en 30 oktober was de tweede ronde in de ManMeer!-Cup. Dinsdag vond de loting voor de volgende rond…
1,753
28 oktober 2022
De ManMeer!-Cup is toe aan de volgende (tussen)ronde. Dit weekend spelen veel heren- en damesploegen de tweede ronde. He…
1,183