ManMeer!-Cup voor Polar Bears, ZVL-BAM en Den Haag

ManMeer!-Cup
ManMeer!-Cup voor Polar Bears, ZVL-BAM en Den Haag

De mannen van Polar Bears 2 en Waterpolo Den Haag en de vrouwen van ZVL-BAM 2 hebben zaterdag in Heerenveen de ManMeer!-Cup gewonnen.

De eerste finale tussen de tweede herenteams van UZSC 2 en Polar Bears 2 was de meest aantrekkelijke wedstrijd van de drie. Bekerhouder UZSC 2 ging furieus van start en nam een 5-0 voorsprong. Ook in de tweede periode kon Polar Bears aanvankelijk niet aanhaken, mede door drie gemiste strafworpen in de eerste helft van de wedstrijd. Maar daarna begonnen de Edenaren aan een indrukwekkende inhaalrace. Aangemoedigd door een fanatieke supportersschare vloog Polar Bears in de derde periode 'erop en erover'. UZSC kwam in het vierde part nog wel even langszij, maar de ontketende Beren waren niet meer te stoppen: 12-15.

De damesfinale tussen Widex GZC Donk 2 en ZVL-BAM 2 was een herhaling van vorig jaar. GZC Donk leidde na een periode met 5-3, maar daarna was ZVL de bovenliggende partij. De 6-8 voorsprong bij rust kwam in de derde en vierde periode nauwelijks meer in gevaar. De Goudse dames wisten geen antwoord te vinden op de stugge ZVL-verdediging, met keepster Jalou Vanhelsuwé als uiterst betrouwbaar slot op de deur. Met een 8-10 overwinning mocht ZVL voor de derde keer op rij de beker omhoog tillen.

Voor volgepakte tribunes in Sportstad Heerenveen - de speaker moest de toeschouwers zelfs vragen om in te schikken - gingen tot slot de teams van DZT'62 en Waterpolo Den Haag te water voor de heren 1-finale. Wat het klapstuk van de dag had moeten worden, ging helaas als een nachtkaars uit. DZT'62 kwam in de eerste periode nog goed mee met Den Haag (3-4) en toen de Haagse routinier Michael Bach kon gaan douchen wegens een UMV, leken de kansen op een zege voor de Brabanders alleen maar toe te nemen. Niets was minder waar. Waar Den Haag bleef scoren, daar liet DZT de ene na de andere overtalsituatie onbenut. Dat was mede te danken aan het uitstekende keeperswerk van Kevin van den Berg in het Haagse doel. Via 3-6 en 3-8 werd het uiteindelijk 5-13 voor de equipe van Mark van Engelen.

Finales ManMeer!-Cup, zaterdag 4 april 2015 Heerenveen

Finale heren 2
UZSC 2 – Polar Bears 2 12-15
Periodestanden: 5-1, 2-3, 2-6, 3-5
Doelpunten UZSC: Marc Winkelhorst 3, Niels v/d Hout 2, Mitchel Budding 2, Loek Foster, Nigel Kombrink, Tycj Huijsen, Teun Garos en Bryan Tekstra.
Doelpunten Polar Bears: Roel Heestermans 3, Jorick Schmidt 3, Lars de Laat 3, Guus Wolswinkel 2, Tarik Scherrenburg 2, Luuk Nijkamp en Tom de Weerd.
 

Polar Bears 2
Polar Bears 2

Finale dames
Widex GZC Donk 2 – ZVL-BAM 2 8-10
Periodestanden: 5-3, 1-5, 0-1, 2-3
Doelpunten GZC Donk: Melissa Dongelmans 3, Sabina Bergsma 2, Maud Koopman 2, Lindsay Bouma.
Doelpunten ZVL: Anne Paardekooper 3, Kitty-Lynn Joustra 3, Brigitte Sleeking 2, Aukje van Belkum en Renske van Belkum.
 

ZVL-BAM 2
ZVL-BAM 2

Finale heren 1
DZT’62 – Waterpolo Den Haag 5-13
Periodestanden: 3-4, 0-2, 0-2, 2-5
Doelpunten DZT: Joppe Wisse 3, Robert Schuur 2.
Doelpunten Den Haag: Marc van Veen 3, Bruno 't Hart 3, Serge Wennen 3, Jari Verbeek 2, Bas Pronk, Michael Bach.
 

Waterpolo Den Haag
Waterpolo Den Haag

Foto's: Beeldboot / Gertjan Kooij.

Voor meer foto's van de ManMeer!-bekerfinales, ga naar onze Facebook-pagina. Klik hier.

Voor een uitgebreid verslag van Henk van der Sluis: lees de volgende ManMeer! Nog geen abonnee? Klik hier.

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,556
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,954