ManMeer!-Cup voor ZPB 2, UZSC 2 en BZ&PC

ManMeer!-Cup
30 april 2016
ManMeer!-Cup voor ZPB 2, UZSC 2 en BZ&PC

Zaterdag stond in het teken van de ManMeer!-Cup finales. In Sportstad Heerenveen werden ZPB H&L Productions 2 (heren), UZSC 2 (dames) en BZ&PC (heren) de gelukkigen.
 

ZPB 2 viert feest
ZPB 2 viert feest

ManMeer!-Cup heren 2
De ManMeer!-Cup 2 finale ging tussen ZV De Zaan 2 en ZPB 2. De wedstrijd werd eigenlijk al beslist in de eerste periode toen de Barendrechters een 4-1 voorsprong namen. Begin derde periode kwam De Zaan nog wel terug tot 5-6, maar toen Michael de Kreek even later de 5-7 maakte, vervloog de laatste Zaanse hoop. ZPB liep in het restant uit naar 10-6. De Zaan kwam nog wel één doelpunt dichterbij, maar de cup gaf ZPB daar niet meer mee uit handen.

ZV De Zaan 2 – ZPB H&L Productions 2: 7-10
Periodestanden: 1-4, 3-2, 2-3, 1-1
Doelpunten ZV De Zaan: Wouter Veer 4, Sjoerd Oosterbaan, Bas Veer en Wim Tempelaar.
Doelpunten ZPB: Rick Vermeulen 3, Jaap Zwetsloot 3, Jari Krijgsman 2, Michael de Kreek en Steven Bloemberg.

ManMeer!-Cup dames
De finalisten bij de dames staken er niet alleen in de ManMeer!-Cup bovenuit. Ook in de Reserve Eredivisie voerden zij de lijst aan. Na de titel in de competitie, schreven de dames van UZSC 2 zaterdag ook de ManMeer!-Cup ten koste van ZPB 2 op hun naam. De ploeg uit Barendrecht werd met 7-10 verslagen. Halverwege zette UZSC een sprint in die tot in de derde periode doorliep. Dankzij treffers van Lieke Halink en Sjamana Wijsmuller liep de ploeg uit de Domstad in deze fase van 3-3 uit naar 7-3 en dat gat kwam ZPB in het vervolg niet meer te boven.

UZSC 2 – ZPB H&L Productions 2: 10-7
Periodestanden: 2-2, 2-1, 4-1, 2-3
Doelpunten UZSC: Lieke Halink 3, Demi Carpatorea 2, Sjamana Wijsmuller 2, Miriam van Leijsen, Inger Hanselaar en Emma van Rossum.
Doelpunten ZPB: Saranne Dukel 2, Saskia Vos 2, Karlijn Fokke, Daisy Schoenmaker en Daphné van Zijl.

ManMeer!-Cup heren 1
De dag eindigde met de ManMeer!-Cup 1 finale. Het werd een ware thriller. Op de ranglijst in de eerste klasse was het verschil dit seizoen aanzienlijk tussen De Zaan (nummer 4) en BZ&PC (nummer 11), maar daar was in Heerenveen niks van te merken. De ploeg uit Bodegraven begon flitsend aan de eindstrijd. Onder leiding van ‘good old’ Ton van Jaarsveld werd een 3-1 voorsprong genomen. Eind eerste periode was de stand echter weer volledig in evenwicht (4-4). In de derde periode eenzelfde beeld: BZ&PC sloeg een gaatje van drie punten (8-5), maar ook nu dichtte De Zaan dit verschil weer even zo snel. Het was Douwe Bijlard die De Zaan vijftien seconden voor het eind van de derde periode naast BZ&PC zette: 9-9. De vierde periode moest in deze mooie finale de beslissing brengen. BZ&PC nam daarin weer het initiatief en liep dankzij treffers van Rick Sandifort en René Peek uit naar 11-9. Erno Snoek bracht de spanning met ruim twee minuten op de klok weer tot een kookpunt (11-10), maar dichterbij kwamen de Zaankanters ze niet.

BZ&PC – ZV De Zaan: 11-10
Periodestanden: 4-4, 1-1, 4-4, 2-1
Doelpunten BZ&PC: Ton van Jaarsveld 4, Rob Peek, Joey Schellingerhout, René Peek 2, Wesley Roos, Jorik ter Molen, Rick Sandifort.
Doelpunten ZV De Zaan: Kjeld Joustra, Erno Snoek 3, Sjoerd Oosterbaan 2, Yorben Vlegels 2, Mark Heinis, Douwe Bijlard 2.


Foto's: Beeldboot / Gertjan Kooij

Beeld:
LEES MEER OVER

Lees ook

08 november 2022
In het weekend van 29 en 30 oktober was de tweede ronde in de ManMeer!-Cup. Dinsdag vond de loting voor de volgende rond…
1,756
28 oktober 2022
De ManMeer!-Cup is toe aan de volgende (tussen)ronde. Dit weekend spelen veel heren- en damesploegen de tweede ronde. He…
1,183