ManMeer!-Cup voor ZVL Dames 2, UZSC H2 en ZVVS H1

ManMeer!-Cup
ManMeer!-Cup voor ZVL Dames 2, UZSC H2 en ZVVS H1

De dames van ZVL 2 hebben voor de derde keer de ManMeer!-Cup gewonnen. De ploeg van Tim van der Meer was zaterdag in Sportstad Heerenveen met 11-12 te sterk voor Widex GZC Donk 2.

In de eerste twee periodes wees niets erop dat ZVL 2 de titel van 2013 zou prolongeren. Halverwege leidde GZC Donk met liefst 9-4. Na de rust kantelde de wedstrijd volledig. Het ontketende ZVL poetste de achterstand voor het ingaan van de laatste periode volledig weg: 10-10.

De laatste acht minuten zuivere speeltijd waren zenuwslopend. Sabine Bergsma zette GZC Donk weer op voorsprong (11-10), maar door doelpunten van uitblinker Brigitte Sleeking (5 meter) en Malissa van Rijn ging de ManMeer!-Cup opnieuw mee naar Leiden.

De beker werd uitgereikt door Leo Pouwels van Waterfly Nederland. Hij verblijdde de finalisten tevens met respectievelijk  zes (ZVL) en drie (GZC Donk) nieuwe Waterfly-ballen.

Zaterdag 19 april 2014
Sportstad Heerenveen
Finale ManMeer!-Cup dames
Widex GZC Donk 2 - ZVL 2 11-12
Periodestanden:  5-2, 4-2, 1-6, 1-2
Doelpunten GZC Donk: Melissa Dongelmans 5, Sabine Bergsma 3, Robbin Remers, Maud Koopman en Lizette Rozeboom.
Doelpunten ZVL: Brigitte Sleeking 5, Ilse Koolhaas 3, Britt van Dam 2, Marloes Cabout en Malissa van Rijn.

 

ManMeer!-Cup heren 2
UZSC 2 heeft de ManMeer!-Cup heren 2 gewonnen. De Utrechtse ploeg versloeg ZPB H&L Productions 2 met 11-8. Het is voor de tweede keer dat de Cup in de prijzenkast bij UZSC komt te staan. Ook in het seizoen 2011-2012 was UZSC 2 de sterkste in de finale.

De eindstrijd ging zaterdag twee periodes gelijk op. Mede door twee goals van oud-international Marco Booij (waarvan de tweede een kanonskogel van over de middenlijn) had ZPB halverwege nog uitzicht op de winst: 6-6. In het derde part sloeg UZSC alsnog een beslissend gat. De formatie van Sander Vader liep door doelpunten van Marc Winkelhorst (2), Pascal Janssen en Loek Foster uit naar 10-6. Die klap kwamen de Barendrechters niet meer te boven.

Zaterdag 19 april 2014
Sportstad Heerenveen
Finale ManMeer!-Cup heren 2
UZSC 2 - ZPB H&L Productions 2
Periodestanden: 2-2, 4-4, 4-0, 1-2
Doelpunten UZSC: Marc Winkelhorst 3, Pascal Janssen 2, Max de Voogt, Koen Eikelenboom, Mitchell Budding, Benjamin Hoepelman, Teun Garos en Loek Foster
Doelpunten ZPB: Twan de Kadt 3, Marco Booij 2, Sam van den Burg 2, Wietse van Heukelum.

 

ManMeer!-Cup heren 1
ZVVS heeft voor het eerst sinds 2001 de ManMeer!-Cup heren 1 weer gewonnen. De kersverse Eredivisionist was in de finale in een uitpuilend zwembad van Sportstad Heerenveen een maatje te groot voor VZC E&P, de kampioen van de tweede klasse.

In eeen sfeervolle ambiance gaven ZVVS en VZC elkaar aanvankelijk geen duimbreed door. Vanaf de tweede periode waren de Vlaardingers de bovenliggende partij. Onder aanvoering van Wouter Oomkes (hij scoorde in totaal vier keer) liep ZVVS langzaam maar zeker weg. De marge van drie doelpunten, die bij de rust was bereikt, gaf de geroutineerde equipe van trainer Martin Pronk niet meer uit handen.

VZC knokte zich nog wel terug tot 7-6 (begin vierde periode), maar twee goals van Tim van Gulik (zie foto boven) en tussendoor een strafworp van Giel Dirk Dekker brachten ZVVS in veilige haven: 10-6

Zaterdag 19 april 2014
ManMeer!-Cup finale heren 1
Sportstad Heerenveen
ZVVS – VZC E&P 10-6
Periodestanden: 2-2, 3-0, 2-3, 3-1
Doelpunten ZVVS: Wouter Oomkes 4, Tim van Gulik 3, Giel Dirk Dekker 2, George Boon.
Doelpunten VZC: Jonie Brouwer 2, Remco Bouman 2, Jeroen Westenbrink en Guido Schreuder.

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,597
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,962