Uitslagen 1/8 finales ManMeer!-Cup

ManMeer!-Cup
BZ&PC met dames en heren door naar kwartfinales
16 december 2018
Uitslagen 1/8 finales ManMeer!-Cup

Zaterdag vonden de meeste duels van de 1/8 finales ManMeer!-Cup plaats. In het damestoernooi waren er enkele opvallende uitslagen. De reserves van UZSC wonnen met enorme cijfers van buur Aquarijn. De ploeg uit Nieuwegein werd in Utrecht met 31-2 verslagen. De in de competitie een treetje lager uitkomende SG Waterpolo Den Haag en BZ&PC wisten knap te winnen. Den Haag zette PSV in Eindhoven met 9-11 opzij. BZ&PC was thuis in Bodegraven met 9-7 te sterk voor de reserves van Het Ravijn. De reserves van Polar Bears en Widex GZC Donk die in de Reserve Divisie uitkomen gingen wel eenvoudig door. UZSC is met het enige nog overgebleven derde team ook door. Zij wonnen met 9-8 van de finalist van afgelopen seizoen, Het Y. De Hoofdstedelingen gaven een voorsprong van 5-8 uit handen. SGHA uit Heerenveen won vrijdagavond al van de reserves van PSV.
ManMeer!-Cup Dames

In de Heren 1-beker waren minder verrassingen. Eersteklasser OZ&PC won ruim van Z&PC Katwijk, 23-7. Tweedeklasser SG De Linge/ PCG gaat met 7-10 door ten koste van Kempvis. Uitslagen die recht doen aan de stand in de reguliere competitie, waarin deze ploegen elkaar eerder al tegenkwamen. Aqua-Novio ’94 was thuis met een doelpuntje te sterk voor SG Waterpolo Den Haag. In de competitie had Den Haag juist met een goal verschil van de Nijmegenaren gewonnen. Ook ranglijstaanvoerder van de Eerste Klasse PSV Waterpolo gaat naar de kwartfinales. Zij versloegen middenmoter uit de Tweede Klasse ZPC Watervlo. In De Meern werd het 11-19. Middenmoter Zeeuwse Kust won thuis met ruime cijfers de nummer twee WS Twente. Beide teams komen uit in de Tweede Klasse, zij het in een andere poule. In Vlissingen werd het 13-6. De grootste verrassing van de derde ronde was de winst van BZ&PC. Een klasse hoger spelend VZV werd in eigen huis met 7-11 verslagen. 
ManMeer!-Cup Heren

In de Heren 2-beker zijn met Polar Bears H3, UZSC H2, Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, ZVL-1886 en ZV De Zaan H2 nog vijf ploegen uit de Reserve Divisie over. Daar voegt zich Schuurman BZC H2 of Polar Bears H2 nog bij, die zondagmiddag nog tegen elkaar. BZC Brandenburg H2 en ZVVS H3 zijn het buitenbeentje bij de loting voor de kwartfinales. De enige ploegen die niet uitkomen in Reserve Divisie maar uit respectievelijk uit de Reserve Eerste en Tweede Klasse.
ManMeer!-Cup Heren2

De loting voor de kwartfinales is a.s. maandag op het KNZB-Bondsbureau in Nieuwegein.

Resterend speelschema ManMeer!-Cup
12/13 januari - kwartfinales
16/17 februari - halve finales
20 april - finale in Heerenveen

Beeld:
BZ&PC met dames en heren door naar kwartfinales | Beeldboot/ Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

19 februari 2020
Voor de halve finales van de KNZB-Beker voor dames zijn de volgende affiches uit de koker gerold: finalist van vorig sei…
24 januari 2020
De ManMeer!-Cup nadert de ontknoping. De kwartfinales zijn gespeeld en voor de halve finale is inmiddels geloot. Dit zij…
1,631