Uitslagen kwartfinales ManMeer!-Cup

ManMeer!-Cup
Uitslagen kwartfinales ManMeer!-Cup

Dit weekend werden bijna alle kwartfinales van de ManMeer!-Cup gespeeld. In het vrouwentoernooi won ZV De Zaan eenvoudig van ZPB H&L Productions. In Zaandam werd het 9-1. Ranglijstaanvoerder in de Eerste Klasse Swol 1894 kwam met 4-1 voor, maar kon dat niet vasthouden tegen de reserves van Het Ravijn. Het werd uiteindelijk 9-12. Widex GZC Donk Dames 2 won met dezelfde cijfers van Polar Bears 2. Het Y won donderdagavond 18 januari met ruime cijfers van ZV Utrecht. In de Domstad werd het 5-14.

Opvallend bij de ManMeer!-Cup Heren 1 was dat alle vier de thuisspelende ploegen wonnen. Waterpolo Den Haag won eenvoudig met 12-5 van BZ&PC. PSV maakte er in Eindhoven tegen OZ&PC een nagelbijter van. De Brabanders stapten met 17-16 het water uit. De hoofdstedelingen van Het Y waren met 11-8 te sterk voor regiogenoot VZV. ZV De Zaan won met dezelfde cijfers van MNC Dordrecht.

De kwartfinales om de ManMeer!-Cup Heren 2 werden juist weer een prooi voor de uitspelende ploegen. UZSC 2 plaatse zich voor de halve finale door met 8-9 van Het Ravijn 2 te winnen. Na de 4-4 in de reguliere speeltijd namen ze de strafworpen net wat beter. De Zijl Zwemsport pakte de volle winst in Eindhoven door PSV 2 met 5-9 te verslaan. ZV De Zaan 2 versloeg in Nijmegen Aqua Novio '94 2 met liefst 8-21. De laatste kwartfinale tussen ZPB H&L Productions 2 en Polar Bears 2 werd door de gasten met 7-12 gewonnen.

De loting voor de halve finales vindt maandag 15 januari plaats.

Foto: Kunnen de supporters van ZV De Zaan zich opmaken voor een finale? Met drie ploegen in de halve finales is die kans zeker aanwezig. Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,597
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,961