UZSC 3 overtuigend de betere in Utrechts onderonsje

ManMeer!-Cup
UZSC 3 overtuigend de betere in Utrechts onderonsje

De damesfinale van de ManMeer!-Cup was een volledig Utrechts onderonsje. De ervaren dames van het derde versloegen zonder moeite de ‘youngsters’ van het tweede: 3-11.

Dames 3 was duidelijk in haar bedoelingen. Ze waren niet naar Heerenveen afgereisd om cadeautjes uit te delen. De pas getrouwde Leonie Makaio van der Molen bracht UZSC 3 op 1-0 en na drie minuten had haar team die voorsprong al verdrievoudigd. Loïs Hoeben deed namens UZSC 2 nog iets terug, maar de ploeg die gecoacht werd door vader Guust en dochter Sam Jutte kreeg nooit het gevoel serieus kans te maken op de Cup. Via Sonja Schröder, oud-Oranjecaptain Dagmar Genee en Sanne Bösker liep UZSC 3 snel verder uit. De laatste aanvalskracht van UZSC 2 kwam van Saloua Maafi en Cecil Bas. Zij zorgden voor een 3-7 stand aan het eind van de derde periode. Maar daarna konden de ‘jonkies’ niks meer inbrengen tegen de ‘oudjes’. UZSC liep soeverein uit naar 3-11.

Coach René Schoffelmeer: “We zijn natuurlijk superblij met de overwinning, een hoofdprijs is altijd mooi. Helaas is het nooit een spannende finale geworden. Daar had ik eigenlijk wel op gerekend. Zij trainen namelijk vijf keer per week en wij maar één keer. Het mooie is dat er bij ons meiden tussen liggen die alles hebben meegemaakt. Met Oranje hebben ze gestreden op het hoogste podium, maar de ManMeer!-Cup hadden ze nog nooit gewonnen, haha!”

Zaterdag 16 april 2022

ManMeer!-Cup finale Dames
UZSC 2 - UZSC 3: 3-11
Periodestanden: 1-4, 0-1, 2-2, 0-4
UZSC 2: Loïs Hoeben 1, Saloua Maafi 1, Cecil Bas 1.
UZSC 3: Leonie Mokiao van der Molen 2, Michelle Janssen 2, Dagmar Genee 2, Sonja Schröder 1, Anouk Vermeijden 1, Liselotte Smits 1, Enna Ellen 1, Sanne Bösker 1.

Beeld:
UZSC 3 houdt de ManMeer!-Cup omhoog (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
2,248

Lees ook

De Linge/PCG, UZSC 3 en PSV 2 hebben op zaterdag de ManMeer!-Cup in de wacht gesleept. In Sportstad Heerenveen gingen de…
1,595
Een nieuwe speelronde is aangebroken in de waterpolo eredivisie met een programma, waarbij alleen de mannen in actie kom…
1,961