Zaterdag halve finales ManMeer!-Cup

ManMeer!-Cup
ZV De Zaan, winnaar van ManMeer!-Cup Heren 2 2018
15 februari 2019
Zaterdag halve finales ManMeer!-Cup

Aankomende zaterdag staan de halve finales van de ManMeer!-Cup op het programma. Twaalf teams gaan uitmaken welke zes ploegen er overblijven voor de drie ManMeer!-Cup finales. Het beloven spannende wedstrijden te worden. De vereniging die al zeker is van een plekje in de finale en de bus naar Heerenveen kan bestellen is het Utrechtse UZSC. Dames 2 en 3 spelen tegen elkaar. Beide Reserve Divisionisten maakten het in de competitie al reuze spannend. De reserves wonnen met 10-8. De andere halve finale gaat tussen de enige overgebleven Eerste Klasse-ploeg SG Waterpolo Den Haag en koploper van de Reserve Divisie Widex GZC Donk.

Heren 1
De eerste halve finale van de Heren 1-beker gaat tussen het Nijmeegse Aqua-Novio '94 en verliezend finalist van vorig jaar PSV Waterpolo. Deze teams kwamen elkaar in de reguliere competitie een keer tegen. Ranglijstaanvoerder PSV won met 15-8 van de nummer zes. Het andere halve finale-duel gaat tussen VZC Veenendaal en OZ&PC uit Oldenzaal. Ook zij kruisden de degens in de competitie. OZ&PC (4e) won met 16-11 van VZC (9e).

Heren 2
Net als dames 2 en 3 spelen ook de mannen van UZCS Heren 2 de halve finale. Zij nemen het op tegen de kampioen van vorig jaar ZV De Zaan 2. UZSC lijkt de beste papieren te hebben. Zij zijn de koplopers in de competitie. Eerder dit seizoen werd met 4-9 van de Zaankanters (5e) gewonnen. In de tweede halve finale speelt de andere finalist van vorig jaar. De reserves van het Leidse ZVL-1886 komen competitiegenoot Polar Bears 3 tegen. De beren wonnen eerder dit seizoen met 13-10 en staan een treetje hoger in de stand dan hun Leidse tegenstander; 2 om 3.

De finales worden traditiegetrouw in Heerenveen gespeeld en vinden plaats op zaterdag 20 april.

ManMeer!-Cup halve finales waterpolo
Programma halve finales ManMeer!-Cup

Beeld:
ZV De Zaan, winnaar van ManMeer!-Cup Heren 2 2018 / Beeldboot/ Olaf Otten
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

19 februari 2020
Voor de halve finales van de KNZB-Beker voor dames zijn de volgende affiches uit de koker gerold: finalist van vorig sei…
24 januari 2020
De ManMeer!-Cup nadert de ontknoping. De kwartfinales zijn gespeeld en voor de halve finale is inmiddels geloot. Dit zij…
1,643