OKT Dag 7: Montenegro en Griekenland behalen ticket Olympische Spelen

OKT
Blijdschap bij Montenegro (Foto: Orange Pictures)
21 februari 2021
OKT Dag 7: Montenegro en Griekenland behalen ticket Olympische Spelen

Op de zevende en eerste beslissende dag van het OKT hebben Montenegro en Griekenland hun ticket voor de Olympische Spelen van Tokio binnengehaald. Montenegro won na een thriller die beslist werd met strafworpen met 14-12 van Kroatië. Griekenland versloeg Rusland met 13-10, waarna de emoties van blijdschap hoog opspeelden bij de Grieken.

Montenegro en Kroatië zaten zo dicht bij elkaar, dat het duel eigenlijk geen winnaar verdiende. Tot aan de vierde periode was de stand gelijk of stond Montenegro met één doelpunt voor. Daarna kwam Kroatië voor het eerst langszij, maar moeten penalty's bij 10-10 na vier periodes de beslissing brengen. 

Loren Fatovic (Kroatië) en Aleksa Ukropina (Montenegro) schoten op de paal en Ante Vukicevic (Kroatië) zag zijn inzet gestopt worden. Zo mocht de nestor van de ploeg, Drasko Brugljan, zijn land naar de Spelen schieten. 

MTB20210220-4397OP.jpgTeam Montenegro na het behalen van de Spelen (Foto: Orange Pictures).

In de tweede halve finale kon Griekenland al ruim voor het laatste fluitsignaal feestvieren. Hoewel de Russen tot aan de laatste periode bijbleven, besliste Griekenland in het laatste part de wedstrijd. Via treffers van sterkhouders Angelos Vlachopoulos en Ioannis Fountoulis ging de stand naar 13-10, waardoor coach Theodoros Vlachos zijn ploeg bij de laatste time-out uitgebreid kon feliciteren.

Na afloop spraken de Grieken mooie woorden. Denken aan hun vaderland en de huidige problemen, die breder zijn dan alleen een pandemie, spraken ze het voorrecht uit om hun landgenoten troost en blijdschap te kunnen bieden in een zware tijd voor veel Grieken. 

Kroatië en Rusland spelen zondag voor het laatste ticket voor Tokio. Zaterdag speelden Frankrijk en Canada nog tegen elkaar. De Fransen wonnen met 11-9 en spelen zodoende op zondag tegen Nederland voor de vijfde plek. 

MTB20210220-4612OP.jpg
Uitzinnige vreugde bij de Grieken (Foto: Orange Pictures).
 

Zaterdag 20 februari halve finales
Plaats 5 t/m 8
Nederland – Georgië 14-11
Frankrijk – Canada 11-9

Plaats 1 t/m 4
Montenegro – Kroatië 14-12 (na penalty's)
Griekenland – Rusland 13-10

Zondag 21 februari finales
7e/8eplaats: Georgië - Canada
5e/6eplaats: Nederland - Frankrijk
3e/4eplaats: Kroatië - Rusland
1e/2eplaats: Montenegro - Griekenland

De volgende negen landen zijn reeds geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio: Servië, Italië, Spanje, Verenigde Staten, Hongarije, Kazachstan, Australië, Zuid-Afrika, Montenegro, Griekenland en Japan.

Beeld:
Blijdschap bij Montenegro (Foto: Orange Pictures)
LEES MEER OVER

Lees ook

22 februari 2021
Het derde en laatste olympische ticket op het OKT is vergeven aan Kroatië. In een zenuwslopende penaltyserie tussen Kroa…
21 februari 2021
De Nederlandse waterpolomannen hebben het OKT op de vijfde plaats afgesloten. Zondagmiddag werd Frankrijk met 10-9 versl…