Wie zijn de creatiefste Nederlandse waterpolospelers ever?

Opinie
Wie zijn de creatiefste Nederlandse waterpolospelers ever?

Voor creatieve sporters (coaches?) kom je, als waterpolo-liefhebber, maar al te graag naar zo'n benauwd zwembad. Zij zijn het die de sport verrassend en een lust voor het oog maken. Creatieve sporters spreken, nog voordat een wedstrijd is begonnen, sterk tot de verbeelding. Ze blijven ons in beeldende verhalen, ook na hun carrière, lang bij.

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

Deze categorie vormt binnen een team of wedstrijd lang niet in alle gevallen ook de beste sporters. Soms een zegen, maar soms ook een nagel aan de "coach-kist"! In het volgende nummer van de ManMeer!-magazine zal Jan-Bram van Luit een TechnOpinie wijden aan creativiteit binnen waterpolo. Altijd goed om de werkvloer van speler, coach tot supporter daarbij te betrekken. In een grove voorselectie drongen tien spelers en speelsters zich op. Het gaat niet om het creëren van een fanclub, maar welke volgorde ziet u het liefst?

Bij de mannen: Jan-Lodewijk ("Jalo") de Vries, Ronald Hermsen, Jan Evert Veer, Nico Landeweerd, Stan ("De Witte Tornado") van Belkum.

Bij de vrouwen: Hedda Verdam, Daniëlle de Bruijn, Alice Lindhout, Iefke van Belkum, Lieneke van den Heuvel.

Staat uw favoriet er niet tussen? Plaats gerust een reactie of laat het ons via social media weten. Eenvoudig stemmen kan ook via onze facebookpagina.

Lees ook

Het internationale waterpoloplatform Total Waterpolo sloot de afgelopen jaren steevast af met de uitreiking van de ‘Tota…
2,579
De digitale media worden momenteel overstelpt met adviezen en meningen over de voorgenomen spelregelwijzingen door de FI…