Nederland verpulvert Israël en kan op weg naar Italië

Oranje Dames, EK
Nederland verpulvert Israël en kan op weg naar Italië

De Nederlandse waterpolodames hebben net als een dag eerder tegen Kroatië, opnieuw een ruime overwinning geboekt. Ditmaal ging het arme Israël - de debutant die zich via play-offs had geplaatst - met 2-20 zwaar ten onder. De eenzijdige wedstrijd was een aaneenschakeling van oranje aanvalsdrift tegenover blauw-witte onmacht. 

Vanaf het startsignaal begon een soepel spelend Nederland met scoren, dat pas in de slotfase voor het eerst stokte. Het bood Israël de gelegenheid om nog twee keer te scoren. Het Nederlandse doel - met keepsters Debby Willemsz en Laura Aarts die elkaar afwisselden - werd pas in de vierde periode voor het eerst gepasseerd. Aarts kreeg de handen in het Bernat Picornellstadion nog op elkaar door in de derde periode eigenhandig een losgeraakte doellijn weer vast te monteren. 

Aanvoerster Dagmar Genee zag haar ploeg goed beginnen om daarna iets weg te zakken. "We begonnen scherp en pakten gelijk een 8-0 voorsprong. Dat is echt wel een grote uitslag. Bij 15-0 zag je toch wel dat we minder scherp worden. De passes komen minder aan, we pakken onze kansen niet. Maar uiteindelijk winnen we gewoon met gemak." Nu de twee 'moetjes zijn gedaan kan het toernooi echt beginnen. "Het was best een leuke wedstrijd, maar andere teams zijn leuker om tegen te spelen. Tegen Italië staat het vuur in je ogen en dan wil je er echt van winnen."

Genee verwacht tegen de 'Setterosa' een compleet andere wedstrijd. "Zij gaan er vol tegenaan. Het zal fysieker zijn, zij zullen gretiger zijn en natuurlijk ook een stuk beter, dus we zullen scherp moeten zijn om een goede wedstrijd neer te leggen." Een 'slow-start' als deze ziet ze wel als een voordeel. "Je kan nu kijken hoe lang je bijvoorbeeld moet wachten met het voorstellen en wennen aan het gehele ritueel. Nu weet iedereen wat er staat te wachten. Morgen gaan we ons voorbereiden op ons plan tegen Italië en gaan we knallen."

Zondag 15 juli
Israël - Nederland 2-20
Periodestanden: 0-8, 0-7, 0-3, 2-2.
Doelpuntenmakers Nederland: Dagmar Genee 3, Ilse Koolhaas 3, Maud Megens 3, Vivian Sevenich 3, Sabrina van der Sloot 2, Rozanne Voorvelt 2, Bente Rogge 2, Nomi Stomphorst, Iris Wolves.

Eerdere uitslagen

Zaterdag 14 juli
Nederland - Kroatië 21-1
Periodestanden: 6-0, 5-0, 3-1, 7-0
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 5, Vivian Sevenich 4, Maud Megens 3, Bente Rogge 2, Ilse Koolhaas 2, Brigitte Sleeking 2, Iris Wolves 2, eigen doelpunt Kroatië.

Resterend programma poulefase

Dinsdag 17 juli
20.30 uur Nederland - Italië

Donderdag 19 juli
18.30 uur Nederland - Frankrijk

Zaterdag 21 juli
20.30 uur Griekenland - Nederland

Kruisfinales
Maandag 23 juli kwartfinale
Woensdag 25 juli halve finale
Vrijdag 27 juli finale

Foto: Marcel ter Bals

Waterpolo.nl doet uitgebreid verslag van het EK op deze website en via social media. 


Lees ook:

LEES MEER OVER

Lees ook

Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn hun voorbereiding aan de Olympische Spelen in Parijs gestart. Op vrijdag 14 juni sp…
1,065