Ook Frankrijk geen partij voor Oranjedames

Oranje Dames, EK
Ook Frankrijk geen partij voor Oranjedames

Na de ruime zeges op Kroatië (21-1) en Israël (2-20), behaalden de Oranjedames woensdag de volgende monsterscore. In het Bernat Picornellstadion werd Frankrijk met 20-4 op de pijnbank gelegd. Een verwachte overwinning in een poule met twee sterke en drie mindere tegenstanders.

De groepswinst heeft de ploeg van Arno Havenga nog steeds in eigen hand. Daarvoor moet er zaterdag in het laatste groepsduel wel gewonnen worden van Griekenland. Lukt dat niet, dan blijft Nederland steken op plek twee of drie, afhankelijk van het doelsaldo.

Acht keer eerder troffen Nederland en Frankrijk elkaar op een EK en alle keren was Nederland de beste. De laatste ontmoeting was in februari tijdens de LEN Europa Cup in Oosterhout. Toen werd het 19-5. De Françaises, die dit toernooi al wel wonnen van Kroatië en Israël, kwamen er wederom niet aan te pas. Na de eerste periode stond het al 6-0. In het vervolg verdween er niks van de gretigheid.

De immer gretige Nomi Stomphorst was met drie treffers goed op dreef.
De immer gretige Nomi Stomphorst was met drie treffers goed op dreef.

De enige reden waarom de score soms stokte, is omdat paal en lat wat vaak in de weg zaten. Havenga was blij de hele wedstrijd die aanvalsdrang bij zijn ploeg te zien. "Tegen Israël zakten we de tweede helft wat in. Dat wilden we nu voorkomen. Het is belangrijk dat we in het goede ritme doorgaan, helemaal met de wedstrijd tegen Griekenland voor de boeg. Natuurlijk is het ook goed voor het doelsaldo, maar dat hebben we niet helemaal zelf in de hand omdat Italië nog tegen Frankrijk moet. We kunnen in ieder geval positief op deze wedstrijd terugkijken, dat is het belangrijkste. Nu dit snel afsluiten en de puntjes op de i zetten in de voorbereiding richting Griekenland." 

Na afloop van het duel sprak Waterpolo.nl met Maud Megens:

Woensdag 19 juli
Nederland – Frankrijk: 20-4
Periodestanden: 6-0, 6-2, 3-1, 5-1
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 4, Maud Megens 3, Nomi Stomphorst 3, Bente Rogge 3, Dagmar Genee 2, Vivian Sevenich 2, Ilse Koolhaas, Brigitte Sleeking, Rozanne Voorvelt.

Eerdere uitslagen

Zaterdag 14 juli
Nederland - Kroatië 21-1
Periodestanden: 6-0, 5-0, 3-1, 7-0
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 5, Vivian Sevenich 4, Maud Megens 3, Bente Rogge 2, Ilse Koolhaas 2, Brigitte Sleeking 2, Iris Wolves 2, eigen doelpunt Kroatië.

Zondag 15 juli
Israël - Nederland 2-20
Periodestanden: 0-8, 0-7, 0-3, 2-2.
Doelpuntenmakers Nederland: Dagmar Genee 3, Ilse Koolhaas 3, Maud Megens 3, Vivian Sevenich 3, Sabrina van der Sloot 2, Rozanne Voorvelt 2, Bente Rogge 2, Nomi Stomphorst, Iris Wolves.

Dinsdag 17 juli
Nederland - Italië 6-6
Periodestanden: 1-2, 1-2, 2-0, 2-2
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 2, Nomi Stomphorst, Vivian Sevenich, Dagmar Genee, Maud Megens.

Resterend programma poulefase

Zaterdag 21 juli
20.30 uur Griekenland - Nederland

Kruisfinales
Maandag 23 juli kwartfinale
Woensdag 25 juli halve finale
Vrijdag 27 juli finale

Foto's: Beeldboot/Gertjan Kooij. Voor het gehele album klik hier.

De wedstrijd valt via twitter.com/waterpoloNL terug te lezen.

Waterpolo.nl doet uitgebreid verslag van het EK op deze website en via social media. Ook zijn alle Nederlandse wedstrijden via een livestream te volgen op www.nos.nl. Met Nederlands commentaar van NOS-verslaggever Erik van Dijk en vaste sidekicks Roeland Spijker bij de heren en Iefke van Belkum bij de dames. Ben je in het buitenland en kun je de NOS-site door een ‘geoblock’ niet bereiken, dan biedt de website www.len.eu uitkomst. Hier zijn ALLE EK-duels via een stream te bekijken.


Lees ook:

LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,843
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,271