Europa Cup: Waterpolodames stomen door naar halve finale

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
23 maart 2018
Europa Cup: Waterpolodames stomen door naar halve finale

De Nederlandse waterpolodames hebben de kwartfinale van de Europa Cup met 8-6 van Italië gewonnen. Periodestanden 1-2, 3-0, 1-2, 3-2. In het Noordwesten van Spanje onder de rook van Vigo in Pontevedra, keek Oranje alleen na het eerste kwart tegen een minieme achterstand aan. Na een sterke tweede periode boog de ploeg van bondscoach Arno Havenga de 1-2 achterstand om in een 4-2 voorsprong. Door goed verdedigend spel kon de Oranje-equipe de voorsprong vasthouden.

“We zijn dit toernooi goed gestart, “ analyseerde Havenga. “De beginfase was misschien wat rommelig. Door ons spel dwongen we af dat Italië van veraf moest schieten. Van hun 33 doelpogingen gingen er slechts zes in, waarvan een strafworp. Dat afronden deden ze mede door onze verdiensten niet heel goed. Het grootste winstpunt vond ik dat we tegen Italië eindelijk eens een hele wedstrijd dominant konden zijn tijdens een eindtoernooi. We hadden wel wat moeite met hun M-zone. Daar moeten we met elkaar nog meer oplossingen voor bedenken.”

Door deze winst plaatst Oranje zich voor de halve finale van morgen, vrijdag. Om 18.45 uur is Griekenland de volgende tegenstander.

Beeld:
LEES MEER OVER

Lees ook

25 november 2022
De Nederlandse waterpolodames zijn in de groepsfase van de FINA World Cup (1e Divisie) ingedeeld in Poule A met Gri…
06 november 2022
Een vierde plaats met een bronzen randje. Zo zou je de eindklassering van het Nederlands team bij de World League Super…
1,007