Europacup: Oranje gelijk tegen Rusland en tweede in de poule

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
13 februari 2018
Europacup: Oranje gelijk tegen Rusland en tweede in de poule

In Oosterhout hebben de Nederlandse waterpolodames in een vermakelijk duel Rusland, de nummer drie van het afgelopen WK, op 7-7 gehouden. Er zat wellicht meer in, aangezien er liefst zestien keer een overtal-sitiatie gecreeerd werd. Nederland had pech in de afonding en was een aantal keer onzorgvuldig in de eindpassing. Een groot deel van de wedstrijd moest het in de achtervolging. Oranje heeft drie keer gelijk gestaan. Bij 0-0, 4-4 en de eindstand 7-7. 

Door dit resultaat werd Nederland tweede in de poule. Alleen de nummers een plaatsten zich direct voor de halve finale van de Final Six. Voor het vervolg van de Europacup betekent dat er kruisfinales gespeeld moeten worden tegen de nummer drie van Groep B. Dat is Italië. Rusland kruist tegen Hongarije. Spanje en Griekenland werden groepswinnaar. De Final Six wordt gehouden van 23-25 maart.

Kijk hier voor de highlights alsmede de reactie van bondscoach Arno Havenga (vanaf 6:03) op deze wedstrijd en het toernooi.

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

23 augustus 2019
Arno Havenga heeft zeventien speelsters geselecteerd voor het fulltime-programma dat moet leiden naar een topklassering…
4,104
26 juli 2019
De Verenigde Staten heeft voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap gewonnen. Nooit eerder zette een nationaal w…