Keuning, Van der Sloot en Sleeking zetten eerste stap richting Final Four Euro League

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
Keuning, Van der Sloot en Sleeking zetten eerste stap richting Final Four Euro League

Zaterdag kwamen verschillende Nederlandse speelsters met hun buitenlandse clubs in actie in de Euro League. Het Europese clubtoernooi van de LEN is inmiddels gevorderd tot de kwartfinales. Deze wedstrijden worden gespeeld in een thuis- en uitduel. In de eerste kwartfinales boekten Brigitte Sleeking met Olympiakos en Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met CN Sabadell een overwinning en zetten daarmee de eerste stap richting Final Four.

 

Sleeking deed dat ten koste van keepster Sarah Buis die bij Dunaujvaros speelt. In Athene werd het 14-9 voor de regerend kampioen. Beide ploegen stonden vorig jaar nog in de finale tegen elkaar. Toen won de Griekse ploeg minder overtuigend, maar op de overwinning van zaterdag was niks af te dingen.

 

Keuning en Van der Sloot speelden ook in Athene. Zij wonnen met 8-13 van Ethnikos Piraeus. Vijfvoudig kampioen Sabadell maakte haar favorietenrol waar, hoewel het daar halverwege niet naar uit zag. Maar in de derde periode boog de Spaanse ploeg in twee minuten tijd een 6-4 achterstand om in een 6-7 voorsprong. Na de 8-8 was de Griekse koek op. Sabadell scoorde nog vijf keer. Keuning vond drie keer het net.

 

Op 26 februari zijn de returns.

 

Kwartfinales Euro League

 

Zaterdag 5 februari

 

Olympiakos – Dunaujvaros: 14-9 (5-1, 2-2, 2-4, 5-2).

 

Ethnikos Piraeus – CN Sabadell: 8-13 (3-3, 3-1, 2-6, 0-3).

Maartje Keuning 3 goals

 

Beeld:
Maartje Keuning (archiefbeeld Orange Pictures)
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,537
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…