Oranje eindigt als vierde

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
Nederland kopje onder tegen Rusland
Oranje eindigt als vierde

Logo%20WL%20Super%20Final.jpgDe Nederlandse waterpolodames hebben bij de World League Super Final geen beslag kunnen leggen op het brons. In de kleine finale was de Russische opponent sterker. Het werd 7-10. Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-4, 1-2. De vierde plek levert USD 35.000 op. Oranje zal op de WK aankomende zomer moeten strijden voor een ticket op de Olympische Spelen.

Oranje had het aanvallend gezien erg lastig. Bij het wisselen van speelhelft was de stand in evenwicht, 4-4. Tot halverwege het derde kwart ging het gelijk op, 6-6 waarbij vooral de atletische midvooracties van Iris Wolves en Vivian Sevenich opvielen. Rusland kon vervolgens een klein gaatje slaan en begon de laatste acht minuten met een 6-8 voorsprong. Sterkhouders Maud Megens en Sabrina van der Sloot miste vervolgens oog in oog met de Russische keepster, Megens vanuit een strafworp en Van der Sloot uit een knappe inzwem-actie. Van der Sloot deed na een overtal nog wat terug en Oranje kwam op 7-8. Daarna was de pijp leeg. Rusland besliste het duel met een prachtige lob over de prima keepende Laura Aarts en een taterbal langs een dubbel Nederlands blok. 

Deze wedstrijd om het brons was een herhaling van de Europese finale van de World League van 31 maart. Nederland won toen nog met 11-9.

Uitslagen Nederland Super Final FINA World League Vrouwen, Boedapest
Zondag 9 juni
Nederland - Rusland 7-10
Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-4, 1-2
Doelpuntenmakers Nederland: Iris Wolves 2, Maud Megens 2, Sabrina van der Sloot 2, Ilse Koolhaas.

Zaterdag 8 juni
Nederland - Amerika 6-8
Periodestanden: 1-3, 2-3, 2-1, 1-1
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 2, Dagmar Genee, Simone v/d Kraats, Sabrina v/d Sloot, Maartje Keuning.

Vrijdag 7 juni
Nederland - Hongarije 12-10
Periodestanden: 2-2, 4-1, 3-4, 3-3
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Vivian Sevenich 2, Iris Wolves 2, Bente Rogge 2, Brigitte Sleeking, Maartje Keuning, Nomi Stomphorst.

Donderdag 6 juni
Nederland - Australië 8-7
Periodestanden: 2-3, 4-2, 2-1, 0-1
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 5, Sabrina van der Sloot 2, Iris Wolves.

Woensdag 5 juni
Nederland – Italië 7-8
Periodestanden: 2-1, 2-2, 1-3, 2-2
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 2, Vivian Sevenich 2, Maartje Keuning, Brigitte Sleeking, Nomi Stomphorst.

Dinsdag 4 juni
Nederland – China 15-7
Periodestanden: 4-2, 4-2, 3-3, 4-0
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Iris Wolves 3, Maartje Keuning 2, Simone van der Kraats 2, Bente Rogge, Nomi Stomphorst, Ilse Koolhaas, Dagmar Genee, Vivian Sevenich.

Waterpolo.nl%20World%20League%202019-1.jpg

Inzet van de Super Final was een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Aangezien Nederland er in Boedapest nog niet in is geslaagd zich te plaatsen voor Tokio, krijgt de ploeg eind juli een volgende kans op het WK in Gwangju (Zuid-Korea). Goud op het WK is eveneens goed voor deelname aan de Olympische Spelen.

Mocht de World League winnaar ook de wereldkampioen zijn, dan gaat ook de nummer twee van het WK naar Tokio. Kort voor vertrek naar Zuid-Korea zijn de waterpolodames overigens ook nog in eigen land te bewonderen. Nederland strijdt van maandag 1 tot en met 3 juli met Italië en Spanje in Zwemcentrum Rotterdam om de Dutch Waterpolo Trophy. Kaarten hiervoor zijn al te koop via: www.knzb.nl/tickets

Beeld:
Nederland kopje onder tegen Rusland | Beeldboot/ Gertjan Kooij

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,816
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,270