Prima start voor Oranjedames in World League Super Final

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
Maud Megens belangrijk met drie treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
04 juni 2019
Prima start voor Oranjedames in World League Super Final

De openingswedstrijd van de Nederlandse waterpolodames in de Super Final van de World League is geëindigd in een ruime overwinning. In Boedapest wist Nederland met 15-7 van China te winnen. Maud Megens werd verkozen tot speelster van de wedstrijd. 

In de eerste drie periodes kon China de Nederlandse ploeg nog enigszins bijbenen met een 11-7 tussenstand. In de laatste periode ging het snel met vier Nederlandse treffers achter elkaar en was het Chinese verzet definitief gebroken. Bondscoach Arno Havenga kon na afloop tevreden terugkijken. "We zijn uiteraard tevreden met het resultaat. Het spel wisselde wat. We hadden goede momenten en ook wat mindere momenten. Onze manmeer liep niet helemaal top, daarin ontbrak af en toe de overtuiging. We kunnen verder tevreden zijn." 

China wist de Super Final in 2013 te winnen, maar geldt in het sterke deelnemersveld als een underdog. "China is een prima ploeg, maar de uitslag is representatief voor het niveauverschil. Wet moeten ons ook realiseren dat we twee maanden niet hebben samengespeeld met deze ploeg, dat dit de eerste wedstrijd weer is in een belangrijk toernooi en dat we een pittige trainingsweek hebben gehad, dus dit is oké. We gaan ons nu voorbereiden op de wedstrijd tegen Italië van morgen en bekijken het toernooi verder van dag tot dag."

Morgenavond wacht dus Italië, dat later vanavond in actie komt tegen Australië. In Poule B zitten Canada, Hongarije, Rusland en de Verenigde Staten. Eerder vandaag speelden Rusland en Canada tegen elkaar. De Russinnen wisten na strafworpen met 19-17 te winnen, de stand na reguliere speeltijd was 15-15. Diana Dutilh was daarin actief als scheidsrechter.

WhatsApp%20Image%202019-06-04%20at%2017.48.48.jpeg

Dinsdag 4 juni
Nederland – China 15-7
Periodestanden: 4-2, 4-2, 3-3, 4-0
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Iris Wolves 3, Maartje Keuning 2, Simone van der Kraats 2, Bente Rogge, Nomi Stomphorst, Ilse Koolhaas, Dagmar Genee, Vivian Sevenich.

Resterend programma Super Final FINA World League Vrouwen, Boedapest
Woensdag 5 juni  18.30 u.    Nederland – Italië
Donderdag 6 juni 16.45 u.    Nederland – Australië
Vrijdag 7 juni                                 Kwartfinales
Zaterdag 8 juni                             Halve finales 1-4 en 5-8
Zondag 9 juni                                Finales

Het toernooi is via (betaalde) stream live te volgen via FinaTV.

Inzet van de Super Final is een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Mocht Nederland er in Boedapest nog niet in slagen zich te plaatsen voor Tokio, dan krijgt de ploeg eind juli een volgende kans op het WK in Gwangju (Zuid-Korea). Goud op het WK is eveneens goed voor deelname aan de Olympische Spelen.

Mocht de wereldkampioen tevens de winnaar van de Word League zijn, dan gaat ook de nummer twee van het WK naar Tokio. Kort voor vertrek naar Zuid-Korea zijn de waterpolodames overigens ook nog in eigen land te bewonderen. Nederland strijdt van maandag 1 tot en met 3 juli met Italië en Spanje in Zwemcentrum Rotterdam om de Dutch Waterpolo Trophy. Kaarten hiervoor zijn al te koop via: www.knzb.nl/tickets

Beeld:
Maud Megens belangrijk met drie treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

02 februari 2023
De Europese zwemfederatie, de LEN, heeft de genomineerden voor de LEN Awards bekend gemaakt. Brigitte Sleeking behoort t…
02 februari 2023
Woensdag keerden de Nederlandse waterpolodames terug uit Sabadell waar zij drie dagen oefenwedstrijden tegen speelden. B…
1,278