Sarah Buis grijpt naast LEN Trophy

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
Sarah Buis grijpt naast LEN Trophy

Sarah Buis heeft met Dunaujvaros in de finale van de LEN Trophy haar meerdere moeten erkennen in het Griekse Ethnikos. Na de 8-12 nederlaag in Hongarije van afgelopen vrijdag, werd het woensdag in Piraeus 14-9 voor de Grieksen. Het is na 2010 de tweede keer dat Ethnikos de LEN Trophy wint.

Al snel bleek dat de thuisploeg zich niet zou laten verrassen. In de eerste periode nam Ethnikos al een 4-0 voorsprong. De ploeg van Oranje-goalie Buis kwam nog wel terug tot 6-4, maar kort voor de lange rust sloegen de Grieksen opnieuw toe: 8-4. Toen Ethnikos in de derde periode verder uitliep, was de droom van Buis en haar teamgenoten op een stunt vervlogen en was duidelijk dat ze genoegen moest nemen met een mooie zilveren medaille.

Sarah Buis_Dunaujvaros
Sarah Buis (onderste rij 2e van rechts) toont haar zilveren medaille (foto: Dunaujvaros)

Meer Nederlanders maken kans op hoofdprijs
Komend weekend staat de volgende grote Europese damesfinale voor clubteams op het programma. Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning (CN Sabadell) en Brigitte Sleeking (Olympiakos) nemen het dan, eveneens in Athene, op in de Final Four van de Euro League. Sleeking treft in de halve finale op zaterdag het Hongaarse UVSE en Van der Sloot en Keuning nemen het op tegen het Italiaanse Plebiscito Padova. Op zondag is de finale.

Beeld:
Sarah Buis (Orange Pictures)
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,567
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…