Veel Oranje-onderonsjes in volgende ronde Euro League

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
23 november 2021
Veel Oranje-onderonsjes in volgende ronde Euro League

Zondag eindigde de voorronde in de Euro League. ZVL-1886 redde het niet, maar de internationals die actief zijn bij buitenlandse clubs kwalificeerden zich wel voor de volgende ronde. Van 10 tot 12 december strijden zij voor een plekje in de kwartfinales. Veel Oranjedames komen elkaar weer tegen.

 

Poule E spant wat dat betreft de kroon. Daarin komen zes Nederlandse speelsters in actie. In elk team in deze poule speelt minimaal één Nederlander. Thuisclub Sabadell, met Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot, ontvangt Dunaujvaros (met Sarah Buis), CN Mataro (met Vivian Sevenich en Simone van de Kraats) en Ferencvaros (met Maud Koopman).

 

In poule F komt Nina ten Broek met CN Terrassa in actie. Zij reist af naar Athene en stuit daar onder andere op titelverdediger Olympiakos met Brigitte Sleeking (foto boven). Poule H is ook behoorlijk Oranje getint. In het Italiaanse Padova strijden Debby Willemsz en Iris Wolves er met CE Mediterrani onder andere tegen NC Glyfada met Ilse Koolhaas. Poule G is de enige Oranjevrije groep.  

 

Al met al zijn de beste zestien damesteams van Europa afkomstig uit vijf landen: Spanje (4), Hongarije (3), Griekenland (4), Italië (3) en Rusland (2). Het laat duidelijk zien waar het kwalitatieve zwaartepunt op clubniveau ligt.

 

Groepsindelingen tweede ronde Euro League

 

Poule E, Sabadell

CN Sabadell (SPA)

Dunaujvaros (HON)

CN Mataro (SPA)

Ferencvaros (HON)

 

Poule F, Athene

Olympiakos (GRI)

SIS Roma (ITA)

CN Terrassa (SPA)

Ethnikos Piraeus (GRI)

 

Poule G, Boedapest

UVSE (HON)

Dynamo Uralochka (RUS)

Orizzonte Catania (ITA)

Vouliagmeni NC (GRI)

 

Poule H, Padova

KINEF Kirishi (RUS)

Plebiscito Padova (ITA)

CE Mediterrani (SPA)

NC Glyfada (GRI)

Beeld:
Brigitte Sleeking treft met titelverdediger Olympiakos onder andere Nina ten Broek met CN Terrassa

Lees ook

25 november 2022
De Nederlandse waterpolodames zijn in de groepsfase van de FINA World Cup (1e Divisie) ingedeeld in Poule A met Gri…
06 november 2022
Een vierde plaats met een bronzen randje. Zo zou je de eindklassering van het Nederlands team bij de World League Super…
1,007