Veel Oranje-onderonsjes in volgende ronde Euro League

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
23 november 2021
Veel Oranje-onderonsjes in volgende ronde Euro League

Zondag eindigde de voorronde in de Euro League. ZVL-1886 redde het niet, maar de internationals die actief zijn bij buitenlandse clubs kwalificeerden zich wel voor de volgende ronde. Van 10 tot 12 december strijden zij voor een plekje in de kwartfinales. Veel Oranjedames komen elkaar weer tegen.

 

Poule E spant wat dat betreft de kroon. Daarin komen zes Nederlandse speelsters in actie. In elk team in deze poule speelt minimaal één Nederlander. Thuisclub Sabadell, met Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot, ontvangt Dunaujvaros (met Sarah Buis), CN Mataro (met Vivian Sevenich en Simone van de Kraats) en Ferencvaros (met Maud Koopman).

 

In poule F komt Nina ten Broek met CN Terrassa in actie. Zij reist af naar Athene en stuit daar onder andere op titelverdediger Olympiakos met Brigitte Sleeking (foto boven). Poule H is ook behoorlijk Oranje getint. In het Italiaanse Padova strijden Debby Willemsz en Iris Wolves er met CE Mediterrani onder andere tegen NC Glyfada met Ilse Koolhaas. Poule G is de enige Oranjevrije groep.  

 

Al met al zijn de beste zestien damesteams van Europa afkomstig uit vijf landen: Spanje (4), Hongarije (3), Griekenland (4), Italië (3) en Rusland (2). Het laat duidelijk zien waar het kwalitatieve zwaartepunt op clubniveau ligt.

 

Groepsindelingen tweede ronde Euro League

 

Poule E, Sabadell

CN Sabadell (SPA)

Dunaujvaros (HON)

CN Mataro (SPA)

Ferencvaros (HON)

 

Poule F, Athene

Olympiakos (GRI)

SIS Roma (ITA)

CN Terrassa (SPA)

Ethnikos Piraeus (GRI)

 

Poule G, Boedapest

UVSE (HON)

Dynamo Uralochka (RUS)

Orizzonte Catania (ITA)

Vouliagmeni NC (GRI)

 

Poule H, Padova

KINEF Kirishi (RUS)

Plebiscito Padova (ITA)

CE Mediterrani (SPA)

NC Glyfada (GRI)

Beeld:
Brigitte Sleeking treft met titelverdediger Olympiakos onder andere Nina ten Broek met CN Terrassa

Reacties

Lees ook

21 november 2021
ZVL-1886 Center was de enige Nederlandse club die dit weekend deelnam aan de Euro League. In poule B redde de Leidse plo…
19 november 2021
De Nederlandse waterpolodames spelen in de Europese voorronde van de FINA World League in Poule A tegen Griekenland en H…