Vier Oranjedames door in Europa

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
Vier Oranjedames door in Europa

Van de elf Nederlandse speelsters die afgelopen dagen in actie kwamen in de LEN Euro League zijn er nog vier over. Brigitte Sleeking (Olympiakos), Sarah Buis (Dunaujvaros) en Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning (CN Sabadell) plaatsten zich voor de kwartfinales.

 

De meest dramatische ontknoping vond plaats in poule E in Sabadell, vooraf niet voor niets bestempeld als de ‘poule des doods’. Drie ploegen eindigden op zes punten. CN Mataro (met Vivian Sevenich en Simone van de Kraats in de gelederen) werd daarvan de dupe, ondanks een knappe 9-10 zege op de slotdag tegen de uiteindelijke groepswinnaar Sabadell. Hierin kwamen alle Nederlandse speelsters tot scoren: Van der Sloot (3) en Keuning (1) namens CN Sabadell en Sevenich (2) en Van de Kraats (1) namens CN Mataro. Dunaujvaros eindigde als tweede. Het onderlinge treffen tussen Sabadell en de Hongaarse ploeg van Sarah Buis wonnen de Spaansen met 10-7. Omdat Dunaujvaros op de openingsdag CN Mataro met 12-8 versloeg, vissen Sevenich en Van de Kraats achter het net. Ferencvaros, de Hongaarse ploeg van Maud Koopman, eindigde met nul punten onderaan.  

 

In poule F plaatste Brigitte Sleeking zich met titelhouder Olympiakos soeverein voor de laatste acht. Alle duels werden gewonnen, ook van CN Terrassa, de ploeg van Nina ten Broek. Op de openingsdag werd het 11-5 voor de Griekse recordkampioen. Ten Broek moest ook buigen voor de andere Griekse opponent in deze poule: Ethnikos Piraeus. Omdat de laatste wedstrijd wel werd gewonnen van SIS Roma (in november nog groepswinnaar in de kwalificatiepoule met ZVL-1886 Center) eindige Ten Broek op de derde plek.

 

In poule H redden de overige Nederlandse speelsters het ook niet. Debby Willemsz en Iris Wolves kwamen met CE Mediterrani wel heel dichtbij. Zij bleven steken op de derde plek achter Plebiscito Padova en Kinef Kirishi. Willemsz en Wolves hielden het Russische Kinef zaterdag op 9-9 en hielden daardoor tot en met zondag kans op de volgende ronde. Daarvoor moest er eerst gewonnen worden van NC Glyfada (met Ilse Koolhaas) en vervolgens moest Kinef verliezen van het Italiaanse Plebiscito Padova. Het eerste lukte. Wolves en Willemsz versloegen Koolhaas met 12-17. De Oranjedames waren in deze wedstrijd erg productief: Wolves scoorde drie en Koolhaas twee keer. Omdat Kinef en Padova echter in een weinig enerverende afsluitende wedstrijd de punten deelden, strandden Willemsz en Wolves alsnog.

 

Eindstanden 1/8 finales LEN Euro League

 

Poule E

1 CN Sabadell 3-6*

2 Dunaujvaros 3-6*

3 CN Mataro 3-6

4 Ferencvaros 3-0

 

Poule F

1 Olympiakos 3-9*

2 Ethnikos Piraeus 3-6*

3 CN Terrassa 3-3

4 SIS Roma 3-0

 

Poule G

1 UVSE 3-7*

2 Dynamo Uralochka 3-6*

3 NC Vouliagmeni 3-3

4 Ekipe Orizzonte 3-1

 

Poule H

1 Plebiscito Padova 3-7*

2 Kinef Kirishi 3-5*

3 CE Mediterrani 3-4

4 NC Glyfada 3-0


*Door naar de kwartfinales

Beeld:
CN Sabadell met Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot (achterste rij rechts) door naar de 1/4 finales (foto: CN Sabadell)
LEES MEER OVER
1,004

Lees ook

Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn hun voorbereiding aan de Olympische Spelen in Parijs gestart. Op vrijdag 14 juni sp…
1,064