World League: Oranje kopje onder tegen Italië

Oranje Dames, Internationaal Toernooi
Een verslagen Laura Aarts
World League: Oranje kopje onder tegen Italië

De Nederlandse waterpolodames zijn het nieuwe seizoen in de FINA World League gestart met een nederlaag. Italië was in Eindhoven met 7-9 te sterk voor Oranje, dat aantrad zonder de geblesseerde aanvoerster Dagmar Genee. Ten opzichte van het succesvolle EK van afgelopen zomer ontbraken ook de ‘Amerikanen’ Maud Megens, Bente Rogge en Kitty-Lynn Joustra. Hun plaatsen werden ingenomen door Isabella van Toorn, Maartje Keuning, Simone van de Kraats en Marloes Nijhuis. Met name de laatste onderscheidde zich met twee doelpunten.

Het duel in het met circa 500 toeschouwers goed gevulde Pieter van den Hoogenband Zwemstadion kende een grillig scoreverloop. Nederland leidde halverwege de eerste periode met 2-1 maar na acht minuten zuivere speeltijd stond Italië met 3-4 voor.

In de tweede periode leek de Europees Kampioen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Twee treffers van ‘Woman of the Match’ Sabrina van der Sloot en een countergoal van Iris Wolves zorgden ervoor dat Oranje met een 6-4 voorsprong de rust in ging.

Na de pauze waren de rollen echter toch weer omgekeerd. Nederland miste twee overtalsituaties, kon steeds moeilijker de midvoors bereiken en slaagde er ook van afstand niet meer in om een bres in de hechte Italiaanse verdediging te slaan. Italië scoorde drie keer op rij en liep in het laatste speldeel verder uit naar 6-9. Het doelpunt van Sabrina van der Sloot – anderhalve minuut voor tijd – kwam te laat om de bezoekende ploeg nog te verontrusten.

Reactie Sabrina van der Sloot:


Reactie Marloes Nijhuis:

FINA World League dames

Eindhoven, 6 november 2018
Nederland – Italië 7-9
Periodestanden: 3-4, 3-0, 0-3, 1-2
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 3, Marloes Nijhuis 2, Iris Wolves en Vivian Sevenich.
Doelpunten Italië: Izabella Chiappini 2, Arianna Garibotti 2, Roberta Bianconi 2, Elisa Queirolo, Chiara Tabani en Domitilla Picozzi.
Overtals Ned: 2 uit 7
Overtals Ita: 3 uit 7

  • Klik hier om het liveblog terug te lezen.
  • In de poule van Nederland won Hongarije met 13-4 van Frankrijk.

Resterend speelschema

4 december
Frankrijk - Nederland

12 januari, Den Haag
Nederland - Hongarije

15 januari
Italië - Nederland

12 februari
Hongarije - Nederland

5 maart, Rotterdam
Nederland - Frankrijk

Beeld:
Een verslagen Laura Aarts | Beeldboot/ Gertjan Kooij

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,529
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…