Nederland sluit Olympische Spelen af op de zesde plaats

Oranje Dames, Olympische Spelen
Nederland sluit Olympische Spelen af op de zesde plaats

Zaterdagochtend moest Nederland in de afsluitende olympische wedstrijd haar meerdere erkennen in Australië. In de wedstrijd om de vijfde plek liet Oranje zich inspiratieloos naar een 7-14 nederlaag leiden.

 

Al snel was duidelijk dat de Oranjedames hun laatste wedstrijd in Tokio zouden verliezen. Na de eerste periode keek Nederland al tegen een 1-5 achterstand aan en toen Keesja Gofers begin tweede periode een halfbakken boogbal achter Debby Willemsz deponeerde, was de Hollandse pit definitief verdwenen.   

 

In de tweede helft lukte het de ploeg van Arno Havenga niet meer om dichterbij de ‘Aussies’ te komen. De twee achterwaartse doelpunten van Vivian Sevenich en de 28e toernooitreffer van Simone van de Kraats waren de spaarzame lichtpuntjes. Het mooiste moment van de wedstrijd was de time-out op 1:40 minuut voor het eindsignaal. Havenga gunde Dagmar Genee en Nomi Stomphorst een publiekswissel. Zij kregen een welverdiende knuffel van de bondscoach en namen samen met Joanne Koenders, die deze wedstrijd als dertiende speelster op de kant bleef, op deze wijze afscheid van Oranje. Na de wedstrijd hield Genee nog een afsluitende speech op de kant. Arm in arm hield niemand het droog. Het was het einde van een lang en intensief olympisch traject.

 

Olympische Spelen Tokio, vrouwen

 

Zaterdag 7 augustus

Nederland – Australië: 7-14

Periodestanden: 1-5, 1-3, 2-3, 3-3

Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 3, Vivian Sevenich 2, Sabrina van der Sloot en Maud Megens.  

 

Eerder gespeeld

 

Maandag 26 juli

Australië – Nederland: 15-12

Periodestanden: 3-3, 2-5, 5-2, 5-2

Doelpunten Nederland: Maud Megens 2, Sabrina van der Sloot 2, Ilse Koolhaas 2, Simone van de Kraats 2, Iris Wolves, Nomi Stomphorst, Kitty-Lynn Joustra en Maartje Keuning.

 

Woensdag 28 juli

Nederland – Spanje: 14-13

Periodestanden: 2-3, 3-2, 3-2, 6-6

Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 6, Maud Megens 4, Sabrina van der Sloot, Kitty Lynn Joustra, Ilse Koolhaas en Vivian Sevenich.

 

Vrijdag 30 juli

Zuid-Afrika – Nederland: 1-33

Periodestanden: 0-7, 0-9, 1-9, 0-8

Doelpunten Nederland: Maartje Keuning 6, Simone van de Kraats 5, Maud Megens 5, Sabrina van der Sloot 4, Brigitte Sleeking 3, Vivian Sevenich 3, Dagmar Genee 2, Iris Wolves 2, Kitty-Lynn Joustra 2, Nomi Stomhorst 1.

 

Zondag 1 augustus

Nederland – Canada: 16-12

Periodestanden: 4-4, 4-3, 3-2, 5-3

Doelpuntenmakers Nederland: Simone van de Kraats 6, Maud Megens 2, Ilse Koolhaas 2, Sabrina van der Sloot, Nomi Stomphorst, Kitty-Lynn Joustra, Vivian Sevenich, Maartje Keuning en Brigitte Sleeking.

 

Dinsdag 3 augustus, kwartfinale

Nederland – Hongarije: 11-14

Periodestanden: 3-4, 4-4, 2-2, 2-4

Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 4, Nomi Stomphorst 2, Maud Megens 2, Dagmar Genee, Sabrina van der Sloot, Kitty-Lynn Joustra.

 

Donderdag 5 augustus

China – Nederland: 6-13

Periodestanden: 0-1, 2-5, 1-2, 3-5

Doelpunten Nederland: Maartje Keuning 5, Sabrina van der Sloot 2, Simone van de Kraats 2, Maud Megens, Dagmar Genee, Kitty-Lynn Joustra en Ilse Koolhaas.

Beeld:
OrangePictures.nl
1,386

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,534
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…