KNZB en Watson Fysiotherapie door tot en met Parijs 2024

Oranje Dames, Oranje Heren, Oranje Jeugd
05 maart 2021
KNZB en Watson Fysiotherapie door tot en met Parijs 2024

De KNZB en Watson Fysiotherapie hebben hun samenwerking op het gebied van paramedische begeleiding en fysieke training voor de nationale waterpoloteams (jeugd en senioren) verlengd tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024. 

 

André Cats, Technisch Directeur KNZB: “Ross Watson is al vele jaren een bekend gezicht in het waterpolo. Hij maakt al ruim negen jaar deel uit van het begeleidingsteam van de Nederlandse waterpolomannen en is met zijn medewerkers ook actief bij de jeugdteams. Ross staat bekend als een deskundige en gepassioneerde manueel- en fysiotherapeut en heeft grote ervaring opgedaan in het voorkomen en behandelen van specifieke waterpoloblessures. Mede dankzij zijn inzet heeft het mannenteam tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Rotterdam zo’n positieve indruk achtergelaten.” 

 

De KNZB en Watson Fysiotherapie zijn overeengekomen de samenwerking de komende jaren nog verder uit te bouwen. Zo wordt de praktijk van Ross Watson verantwoordelijk voor de coördinatie van de inzet van fysiotherapeuten van de vertegenwoordigende Oranje-selecties en zal zijn team dagelijks in Zeist zijn voor de paramedische behandelingen en krachttrainingen voor de jeugd- en seniorenselecties.

 

Ook sporters die geen deel uitmaken van de Oranje-selecties kunnen een beroep doen op de specifieke topsport- en waterpolo-expertise van Watson Fysiotherapie. Men kan hiervoor terecht op vier locaties: Leiden, Ede, Zeist en Arnhem.

Ross Watson: “We zijn heel blij met de contractverlenging én de uitbreiding van de samenwerking met de KNZB. Een mooie erkenning van onze professionele werkwijze en waardering voor onze jarenlange inzet om het Nederlandse waterpolo naar een hoger niveau te tillen. Bij de mannen waren we al langer actief, maar het is mooi dat we dit in de toekomst ook bij de vrouwen mogen gaan doen. Het zou fantastisch zijn als we bij de Olympische Spelen van Parijs in 2024 met beide teams van de partij zijn en dat wij daar met onze praktijk een steentje aan bij kunnen dragen.”   

Voor meer info:

www.watsonfysio.nl

Beeld:

Lees ook

05 juni 2023
Het Griekse Vouliagmeni heeft twee Oranje-internationals aangetrokken: Brigitte Sleeking en Kitty-Lynn Joustra (foto bov…
05 juni 2023
Maxine Schaap maakt de overstap naar de Italiaanse competitie. De 22-jarige speelster verruilt ZV De Zaan na de zomer vo…