Amarens Genee grijpt naast Italiaanse beker

Oranje Dames, Oranje Heren
Amarens Genee
Amarens Genee grijpt naast Italiaanse beker

Het was Amarens Genee (foto boven) die zondag met Rapallo verrassend de finale van de Coppa Italia speelde. Zaterdag versloeg zij in de halve finale favoriet Orizzonte (12-13) met Ilse Koolhaas en Sabrina van der Sloot in de gelederen. Een dag later kwam ze tegen Roma net tekort voor de beker. De nasmaak was zuur, maar Genee ziet perspectief. “We hebben een sterk team dit jaar en we kunnen zeker nog stappen zetten. Dat we net naast de beker grijpen is zuur, maar ik ben wel trots op de manier waarop we gespeeld hebben. We hebben tot het laatste moment gestreden en aangetoond dat we een serieuze titelkandidaat zijn”, zegt Genee die na een slepende schouderblessure eindelijk pijnvrij speelt. Het is voor de ex-UZSC-er dan ook nog lang geen uitgemaakte zaak in de competitie. “Wij zijn geen underdog meer. Roma was nu de sterkste, maar wij hebben al twee keer op rij van landskampioen Orizzonte gewonnen. De play-offs zullen spannend worden. Dit goede gevoel nemen we zeker mee in de tweede seizoenshelft en de aanstaande Europacup.”

 

Bij de mannen troffen Robin Lindhout (Quinto) en Thomas Lucas (Nuoto Catania) elkaar in de competitie. Onder toezicht van bondscoaches Robin van Galen en Harry van der Meer won Lindhout met 11-9. De schutter was met vier doelpunten bepalend. “We speelden de eerste periode slecht, maar daarna kwamen we meer in ons ritme en maakten we vooral minder fouten”, vertelt Lindhout. Lucas beaamt dat: “Wij kregen domme uitsluitingen en die straften zij - en met name Robin - af. Hij speelde een erg goede wedstrijd.”  

 

PHOTO-2019-01-06-15-28-17.jpg
Robin Lindhout (links) en Thomas Lucas na afloop van hun onderlinge treffen.

 

In Hongarije gingen Vivian Sevenich en Laura Aarts door met waar ze in 2018 mee gestopt waren: winnen. Sevenich was te sterk voor Eger (7-11) en Aarts versloeg Szentes (5-14).  

 

Coppa Italia

Halve finale: Orizzonte – Rapallo: 12-13 (1-1, 2-1, 3-2, 1-3). Sabrina van der Sloot en Ilse Koolhaas 1.

Finale: Roma – Rapallo: 6-5 (3-2, 0-0, 3-2, 0-1).  

 

Italië heren

Quinto – Nuoto Catania: 11-9 (2-2, 4-2, 2-2, 3-3). Robin Lindhout 4.

 

Hongarije dames

Eger – UVSE: 7-11 (2-2, 2-4, 0-3, 3-2). Vivian Sevenich 1.

Hungerit Szentes – Dunaujvaros: 5-14 (2-3, 1-5, 0-3, 2-3).

Beeld:
Beeldbron: Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolodames zijn na een moeizame wedstrijd, tweede geworden op de Waterpolo Cup Rotterdam. In een uitv…
1,378
In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,031