Keepster Laura Steenbeek scoort twee keer in Frankrijk

Oranje Dames, Oranje Heren
Robin Lindhout scoorde twee keer in zijn eerste wedstrijd voor Quinto
Keepster Laura Steenbeek scoort twee keer in Frankrijk

Veel Oranjespelers over de grens zijn inmiddels ook hun competitie begonnen. Vivian Sevenich en Laura Aarts hebben er in Hongarije met UVSE en Dunaujvaros al drie wedstrijden op zitten. Zaterdag won Sevenich fluitend met 3-20 van Szeged. Ook Aarts had geen kind aan haar tegenstander. BHSE werd met 4-27 opzij geschoven. De eerste twee wedstrijden werden eveneens moeiteloos gewonnen, waardoor zij nu al de ranglijst comfortabel aanvoeren.

 

In Italië speelden vijf Nederlanders zaterdag hun eerste wedstrijd van het seizoen. Robin Lindhout (foto boven) ging met zijn nieuwe ploeg Quinto prima van start. De promovendus versloeg Triëst met 7-6. “Meteen hele belangrijke punten”, vertelt Lindhout vanuit Genua. “We begonnen sterk, kwamen met 6-1 voor.” Vorig jaar speelde de schutter met Ortigia nog play-offs, maar met zijn nieuwe club zal Lindhout een ander seizoen tegemoet gaan. “De doelstelling is handhaving. Het liefst natuurlijk zonder play-outs, maar dat is denk ik te optimistisch. Het wordt een spannend seizoen waarin veel teams buiten de top-4 van elkaar kunnen winnen." Thomas Lucas won z’n eerste wedstrijd niet. Met Nuoto Catania verloor hij bij Posillipo (7-5). Met zes nieuwe spelers is het nog een beetje wennen aan elkaar. “We hebben een jong team dit jaar. Veel oudere spelers zijn vertrokken en daar zijn jeugdspelers voor terug gekomen.” Ook Lucas verwacht niet bovenin mee te draaien dit seizoen. “We hopen de play-outs te ontlopen.” Bij de dames maakte Ilse Koolhaas een prettig debuut voor Orizzonte. Samen met Sabrina van der Sloot vernederde zij Torre del Grifo Village met 2-26. Amarens Genee speelde met Rapallo in haar seizoensouverture gelijk tegen Roma: 7-7.

 

Bilal Gbadamassi is inmiddels al enkele weken in Belgrado neergestreken. Onder Spartaans bewind ondergaat hij de leerschool van Partizan. In de regionale Balkancompetitie tussen de beste clubs uit Servië, Kroatië en Montenegro, verloor hij z’n eerste wedstrijd van Mornar met 10-8. Pas in de laatste periode gaf Partizan de wedstrijd uit handen.

 

In Spanje heeft een aantal Nederlandse heren er al twee wedstrijden op zitten. Jorn Muller kwam met CN Sabadell niet verder dan twee gelijke spelen. Zaterdag deelde hij de punten met Kjeld Veenhuis van CN Sant Andreu (10-10). Veenhuis had zelf de eerste wedstrijd opvallend ruim gewonnen tegen het gepromoveerde Ciudad Lineal. Het werd maar liefst 26-0. Guus Wolswinkel kwam nog niet in actie voor CN Catalunya. Hij zag zijn ploeg twee keer verliezen. Guus van Yperen en Sam van den Burg spelen donderdag met CN Barcelona hun tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste werd met 16-5 gewonnen van Navarra.  

 

De dames in Spanje werkten zaterdag hun eerste competitiewedstrijd af. Brigitte Sleeking en Maartje Keuning wonnen met Sant Andreu met 7-18 bij CN Terrassa. Beide Nederlandse dames scoorden een keer. Larissa Kuijpers werd in haar eerste wedstrijd voor CE Mediterrani vier keer gepasseerd. Het leverde haar team een comfortabele zege op tegen CN Madrid: 20-4.

 

Laura Steenbeek, een andere Nederlandse keepster die over de grens speelt, won haar eerste competitiewedstrijd in Frankrijk met 5-16 van Limoges. Steenbeek lag niet onder de lat, maar in het veld. Ze scoorde nota bene twee keer. “We misten twee basisspeelsters. Omdat er acht speelsters zijn vertrokken en maar drie voor terug zijn gekomen, werd de spoeling wel erg dun. Daarom bood ik me aan als veldspeler.” Daar maakte te coach dankbaar gebruik van. “In de eerste periode was het nog behoorlijk wennen aan elkaar, maar daarna kwamen we op dreef. Veel jonge meiden maakten hun debuut. Het zal een zwaar jaar worden. Het belangrijkste is dat we groeien als team en de jonge speelsters klaarstomen voor dit niveau.”

 

Zaterdag 13 oktober

 

Hongarije dames

Szeged – UVSE: 3-20 (0-4, 0-6, 1-6, 2-4). Vivian Sevenich 2.

BHSE – Dunaujvaros: 4-27 (1-8, 0-8, 2-4, 1-7).

 

Italië heren

Quinto – Triëst: 7-6 (2-0, 4-2, 0-1, 1-3). Robin Lindhout 2.

CN Posillipo – Nuoto Catania: 7-5 (1-0, 2-0, 3-2, 1-3). Thomas Lucas 1.

 

Italië dames

Torre del Grifo Village – Orizzonte: 2-26 (0-5, 0-5, 1-9, 1-7). Sabrina van der Sloot 3.

SIS Roma – Rapallo: 7-7 (2-1, 2-4, 1-2, 2-0).

 

Servië heren

Mornar – Partizan: 10-8 (3-1, 1-4, 2-1, 4-2).

 

Spanje heren

CN Sabadell – CN Sant Andreu: 10-10 (3-3, 0-3, 3-3, 4-1). Jorn Muller 1, Kjeld Veenhuis 1.

 

Spanje dames

CN Terrassa – CN Sant Andreu: 7-18 (1-5, 2-4, 3-5, 1-4). Brigitte Sleeking 1, Maartje Keuning 1.

CE Mediterrani – CN Madrid: 20-4 (4-2, 4-0, 6-2, 6-0).

 

Frankrijk dames

Limoges – Olympic Nice: 5-16 (3-2, 0-5, 2-3, 0-6). Laura Steenbeek 2.

 

Beeld: Robin Lindhout scoorde twee keer in zijn eerste wedstrijd voor Quinto

Beeld:
Beeldbron: Facebook Sporting Club Quinto 1921
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,198
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,038