Koolhaas en Van de Sloot kampioen van Italië

Oranje Dames, Oranje Heren
Orizzonte kampioen van Italië
Koolhaas en Van de Sloot kampioen van Italië

Zondag werden Ilse Koolhaas en Sabrina van der Sloot kampioen van Italië. In het buitenbad van Catania versloegen zij Roma in de finale met 6-3. “De finale was net als de halve finale erg zwaar. Er werden veel contrafouten gemaakt, dus het was een behoorlijke zwemwedstrijd. Ik ben super blij dat we het hebben gehaald. Het was een mooi sfeertje”, zegt Van der Sloot. “Op papier waren we de betere en nu in de praktijk dus ook. We hebben echt als team gespeeld en vooral onze manminder was erg goed. Roma heeft er nul keer uit gescoord.” Koolhaas speelde haar eerste jaar in Italië: “Ik heb veel geleerd dit seizoen en ben de club en het team dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen.” Het betekende het twintigste kampioenschap voor Orizzonte. “Dat levert een extra ster op, dat maakt het feest extra mooi”, vult Van der Sloot aan.

 

Amarens Genee strandde met Rapallo in de halve finale. Roma sloeg in de vierde periode een gat van twee punten. “Zij speelden net iets slimmer”, vertelt Genee daarover. Op zondag speelde zij nog om de derde plaats tegen Padova. Belangrijk omdat een ticket voor Europees waterpolo op het spel stond. Rapallo verloor echter kansloos door een dramatische derde periode. Genee sloot daarmee haar professionele sportcarrière af. “Toch een emotioneel moment, ik heb er lang naartoe geleefd. Ik kijk terug op twee mooie seizoenen in Italië, waarin ik veel mooie ervaringen heb opgedaan, zowel als sporter als op persoonlijk vlak. Nu terug naar Nederland om te starten met mijn maatschappelijke carrière.”          

 

De heren in Italië zijn nog niet uitgespeeld. In de voorlaatste speelronde troffen Robin Lindhout en Thomas Lucas elkaar. Lindhout won, waardoor hij steeg naar plek 7. Lucas staat op de een-na-laatste plaats.

 

In Spanje zijn Sam van den Burg en Guus van Yperen met CN Barcelona nog serieus in de running voor een finaleplaats in de play-offs. In een best-of-three staat het nu 1-1 tegen Terrassa. Woensdag wonnen zij met 9-11 de uitwedstrijd, maar op vrijdag verloren zij in eigen huis (10-11). De beslissende wedstrijd staat aanstaande zaterdag op de agenda. Tegenstander in de eventuele finale is al bekend. Dat is CN Atletic Barcelonata dat in twee wedstrijden afrekende met CE Mediterrani.   

 

Jesse Koopman is met Noisy le Sec op een knappe vijfde plek geëindigd in Frankrijk. Daarmee heeft de ploeg uit Parijs een Europees ticket bemachtigd voor volgend seizoen. “Een plek waar we thuishoren”, meent Koopman. “De reguliere competitie eindigden we ook op de vijfde plek. We waren zelfs heel dichtbij de halve finale, maar kwamen tegen Montpellier helaas net één doelpunt tekort.”

 

Italië dames

 

Vrijdag 10 mei, kwartfinale

Rapallo – Milano: 10-9 (0-1, 1-5, 5-2, 4-1). Dagmar Genee 2.

 

Zaterdag 11 mei, halve finale

Orizzonte – Padova: 8-6 (0-1, 3-2, 2-0, 3-3).

Roma – Rapallo: 7-5 (2-2, 2-2, 1-1, 2-0). Amarens Genee 2.

 

Zondag 12 mei, finales

1e/2e plaats: Orizzonte – Roma: 6-3 (0-1, 3-0, 1-2, 2-0). Sabrina van der Sloot 1.

3e/4e plaats: Padova – Rapallo: 11-4 (3-1, 1-2, 5-0, 2-1).  

 

Italië heren

Nuoto Catania – Quinto: 6-9 (0-3, 2-2, 2-2, 2-2). Robin Lindhout 3, Thomas Lucas 1.

 

Spanje heren

CN Terrassa – CN Barcelona: 9-11 (5-2, 1-2, 3-4, 0-3). Sam van den Burg 2.

CN Barcelona – CN Terrassa: 10-11 (3-5, 2-1, 2-1, 3-4). Sam van den Burg 2, Guus van Yperen 2.

 

Frankrijk heren

CN Noisy-le-Sec – EN Tourcoing LM: 12-11 (1-2, 3-3, 4-1, 4-5). Jesse Koopman 1.

Beeld:
Beeldbron: Federnuoto.it
LEES MEER OVER

Lees ook

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen.…
Van 2 tot en met 5 april zijn de Nederlandse waterpolovrouwen op oefenstage in Barcelona. In totaal worden vier oefenwed…
1,440