Oranje live te zien op NOS.nl

Oranje Dames, Oranje Heren
Oranje live te zien op NOS.nl

De wedstrijden van de Nederlandse waterpoloteams op het EK in Budapest worden allemaal live uitgezonden op www.nos.nl en voorzien van commentaar door Erik van Dijk en Iefke van Belkum. Later op de avond is er dan ook nog een samenvatting te zien in een van de reguliere sportuitzendingen op NPO1.

De waterpololiefhebbers die ook alle andere wedstrijden nog willen zien, kunnen voor livestreams terecht op de website van Daily Motion. Klik hier.

Opzet EK

De Nederlandse vrouwen zijn ingedeeld in Poule A met Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Israël. Oranje opent het toernooi zondag 12 januari tegen Israël.

De waterpolomannen werden bij de loting in Poule B gekoppeld aan Roemenië, Servië en Rusland. Oranje start dinsdag 14 januari tegen Roemenië.

Bij de vrouwen zijn de twaalf deelnemende landen aan het EK verdeeld over twee poules van zes. De nummers 1 t/m 4 van elke poule gaan door naar de kwartfinales en kruisen dan tegen elkaar volgens het principe: 1A-4B, 2A-3B enzovoort. 

De zestien mannenteams zijn verdeeld over vier poules van vier, waarvan de nummers 1 zich rechtstreeks plaatsen voor de kwartfinales en de nummers 2 en 3 kruisen voor een plek bij de laatste acht. Mocht het Nederlands team tweede of derde in de poule worden, dan kruist Oranje met Poule D, die bestaat uit Frankrijk, Italië, Georgië en Griekenland. 

Tickets voor Tokyo

In Budapest is zowel bij de vrouwen als bij de mannen één ticket voor de Olympische Spelen van 2020 te verdienen. Bij de vrouwen is Spanje al geplaatst voor Tokyo en bij de mannen hebben Spanje, Italië en Servië zich al gekwalificeerd. 

De laatste plaatsbewijzen voor Tokyo (twee voor de vrouwen en drie voor de mannen) worden verdeeld bij de Olympische Kwalificatie Toernooien in respectievelijk Italië (8-15 maart, vrouwen) en Rotterdam (22-29 maart, mannen).

Volledige loting EK Boedapest

Dames:


Poule A: Slowakije, Hongarije, Griekenland, Servië, Kroatië en Rusland.
Poule B: Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje; Israël en Italië. 

Heren:

Poule A: Duitsland; Slowakije; Kroatië; Montenegro.
Poule B: Roemenië; Servië; Nederland; Rusland.
Poule C: Malta; Turkije; Spanje; Hongarije.
Poule D: Frankrijk; Italië; Georgië; Griekenland.

Speelschema Oranjeteams:

Zondag 12 januari 17.30 u. Nederland – Israël (v)
Maandag 13 januari 11.30 u. Duitsland – Nederland (v)
Dinsdag 14 januari 10.00 u. Roemenië – Nederland (m)
Woensdag 15 januari 17.30 u. Nederland – Italië (v)
Donderdag 16 januari 14.30 u. Rusland – Nederland (m)
Vrijdag 17 januari 13.00 u. Nederland – Frankrijk (v)
Zaterdag 18 januari 20.30 u. Servië – Nederland (m)
Zondag 19 januari 16.00 u. Spanje – Nederland (v)
Maandag 20 januari Kruiswedstrijden mannen 
Dinsdag 21 januari Kwartfinales vrouwen
Woensdag 22 januari Kwartfinales mannen
Donderdag 23 januari Halve finales vrouwen
Vrijdag 24 januari Halve finales mannen
Zaterdag 25 januari Finales vrouwen
Zondag 26 januari Finales mannen

Beeld:
De mascottes en de bal van het EK Waterpolo. (Foto Deepbluemedia)
6,904

Lees ook

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen.…
Van 2 tot en met 5 april zijn de Nederlandse waterpolovrouwen op oefenstage in Barcelona. In totaal worden vier oefenwed…
1,440