Oranje over de grens: Laura Aarts en Jorn Winkelhorst pakken eerste prijzen

Oranje Dames, Oranje Heren
Laura Aarts wint met Dunaujvaros de Europese Supercup
Oranje over de grens: Laura Aarts en Jorn Winkelhorst pakken eerste prijzen

Laura Aarts heeft met Dunaujvaros de Europese Supercup gewonnen. De finale werd een echte billenknijper. De winnaar van de LEN Trophy versloeg titelverdediger Kinef Kirishi uiteindelijk na strafworpen. De Russinnen leken in de tweede periode de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eind derde periode namen zij nota bene een 10-6 voorsprong. In de laatste periode wist Dunaujvaros, met een sterk keepende Aarts onder de lat, het tij te keren en terug te komen tot 11-11. Tijdens de strafworpenreeks haalde de Hongaarse coach een tactisch trucje uit door Aarts te vervangen voor tweede keepster Alexandra Kiss. “Een slimme zet”, meent Aarts. “Voor Kirishi was Alexandra een grote onbekende. Mede door deze actie hebben we als underdog kunnen winnen.”

In Duitsland streden de vier beste ploegen van dit moment om de beker. Vooraf kon al worden uitgetekend dat de finale zou gaan tussen thuisclub Waspo Hannover en Spandau Berlin, de twee absolute topclubs van Duitsland. Zo geschiedde. Waspo, met Jorn Winkelhorst in de gelederen, was - net als vorig jaar - de betere: 11-8. “We speelden de finale weer erg sterk. Vergeleken met vorig seizoen, zijn we nog beter op elkaar ingespeeld. Dat zag je ook in de Champions League vorige week waarin we titelhouder Olympiakos op 9-9 hielden. Ik zeg nog niet dat we Spandau voorbij zijn, maar zij zullen heel goed moeten spelen om ons te verslaan.” Luuk Gielen, in dienst bij Spandau, zag ook de kracht van Spandau en toonde zich een sportieve verliezer. “Individueel is het een erg sterk team. In de finale gingen zij veel effectiever met hun kansen om. Wij zijn nog een beetje op zoek naar onze vorm, maar ik denk dat als we ons ritme weer vinden het een hele interessante competitie gaat worden.”

Jorn Winkelhorst (staand vierde van rechts) wint de Duitse Supercup
Jorn Winkelhorst (staand vierde van rechts) wint de Duitse SupercupBilal Gbadamassi verloor in de Adriatische Liga met Partizan Belgrado van Primorac. Voor de Montenegrijnen was dat de eerste overwinning van het seizoen. Gbadamassi staat na vier wedstrijden eveneens op drie punten.

In Italië kwamen zowel Thomas Lucas als Robin Lindhout net tekort voor een punt. Lucas verloor het Nuoto Catania van Triëst (11-12) en staat na vijf speelronden nog altijd puntloos onderaan. Lindhout moest buigen kwam tegen Savona (7-8) en staat met Quinto op de vijfde stek. De Nederlandse dames in Italiaanse dienst hadden een stuk minder moeite met hun opponenten. Ilse Koolhaas en Sabrina van der Sloot veegden de vloer aan met Bogliasco (16-4) en Amarens Genee won dik van promovendus F&D H2O (20-6).

In Frankrijk deed Jesse Koopman met CN Noisy le Sec goede zaken tegen FNC Douai (14-4). Omdat Jesse Nispeling en Milos Filipovic met Olympic Nice de topper tegen Team Strasbourg verloren (4-3), steeg koopman naar de derde plek op de ranglijst.

In Spanje is de damescompetitie vier rondes onderweg. Keepster Larissa Kuijpers was met CE Mediterrani lang op weg naar een stunt tegen CN Mataro. Pas in de laatste periode trok de thuisploeg de stand gelijk: 9-9. Maartje Keuning en Brigitte Sleeking boekten met CN Sant Andreu een monsterscore tegen CN Madrid: 25-5.

LEN Supercup
Kinef Kirishi - Dunaujvaros: 11-11. Dunaujvaros wint na penalty’s: 2-4 (2-2, 3-1, 5-4, 1-4).

Beker Duitsland
Waspo 98 Hannover – Wasserfreunde Spandau 04: 11-8 (2-2, 3-2, 5-2, 1-2).

Adriatische Liga 
Primorac - Partizan Belgrado: 14-10 (2-2, 5-4, 5-1, 2-3).

Italië heren
Nuoto Catania - Triëst: 11-12 (2-3, 4-1, 3-5, 2-3).
Quinto - Savona: 7-8: (1-3, 2-3, 2-1, 2-1). Robin Lindhout 3.

Italië dames
Orizzonte - Bogliasco: 16-4 (4-0, 5-0, 3-2, 4-2). Ilse Koolhaas 2, Sabrina van der Sloot 1.
Rapallo - F&D H2O: 20-6 (6-1, 6-0, 4-3, 4-2). Amarens Genee 2.

Frankrijk heren
Noisy le Sec - FNC Douai: 14-4 (4-1, 2-2, 5-0, 3-1). Jesse Koopman 2.
Team Strabourg - Olympic Nice: 4-3 (1-1, 2-0, 0-0, 1-2). Jesse Nispeling 1.

Spanje dames
CN Mataro - CE Mediterrani: 9-9 (3-4, 2-1, 1-3, 3-1). 
CN Sant Andreu - CN Madrid: 25-5 (4-1, 8-0, 4-0, 9-4). Brigitte Sleeking 3, Maartje Keuning 2.

Beeld:
Laura Aarts wint met Dunaujvaros de Europese Supercup
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,559
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…