Oranje over de grens: Lindhout en Lucas doen goede zaken in Italië

Oranje Dames, Oranje Heren
Robin Lindhout was de grote man bij Quinto
Oranje over de grens: Lindhout en Lucas doen goede zaken in Italië

Thomas Lucas en Robin Lindhout hebben goede zaken gedaan in de Italiaanse competitie. Lucas won met Nuoto Catania de negende speelronde van Savona (9-3). “We speelden nog steeds niet top, maar de stijgende lijn hebben we te pakken,” zegt Lucas over zijn team dat te lang puntloos onderaan stond. Inmiddels is hij met zes punten twee plekjes gestegen naar de twaalfde plek. “We maken nog veel fouten in de passing, maar fysiek waren we zaterdag veel sterker. De overwinning is daardoor eigenlijk nooit in gevaar geweest. Dat geeft een fijn gevoel en zelfvertrouwen.” Lindhout won met promovendus Quinto het Genuaanse onderonsje met Bogliasco (9-11) en staat nu op de achtste plek. “Omdat het een derby was, was het best een beladen wedstrijd. Door deze overwinning slaan we een mooi gat met de onderste regionen. Belangrijk, omdat onze concurrenten ook puntjes beginnen te pakken.” De schutter was lekker op dreef. Hij vond vijf keer het net.

Sabrina van der Sloot en Ilse Koolhaas verspeelden de koppositie tegen Amarens Genee. Begin vierde periode keken zij met Orizzonte tegen een verrassend ruime 8-3 achterstand aan. Uiteindelijk werd het 9-6 voor Rapallo.

De wedstrijden van Jesse Koopman (Noisy le Sec) en Jesse Nispeling en Milos Filipovic (Olympic Nice) werden geannuleerd vanwege de protesten met de ‘gele hesjes’. De dameswedstrijd van Laura Steenbeek met Olympic Nice ging wel door. Bij Lille verloor ze met 10-5. “Op zich speelden we best goed, maar in de laatste periode was de koek op, waardoor zij verder konden uitlopen en de uitslag wat vertekend is. We hebben dit seizoen veel jonge meiden die dit niveau eigenlijk nog niet aankunnen. Daardoor heeft de basis bijna alles gespeeld.“

In Spanje speelde Larissa Kuijpers met CE Mediterrani op donderdag haar zevende competitiewedstrijd. De Nederlandse keepster won met 11-9 van CN Terrassa en blijft daarmee staan op de derde plek.

Vivian Sevenich voert met UVSE de Hongaarse ranglijst aan. Zaterdag versloeg zij Szentes met 12-8. Laura Aarts was met Dunaujvaros (de nummer 2 van de ranglijst) een weekendje vrij.

Luuk Gielen pakte woensdag z’n eerste punt in de Champions League. Met Spandau deelde hij de punten met het Hongaarse Szolnok (9-9). De midachter was zelf verantwoordelijk voor de laatste gelijkmaker. Jorn Winkelhorst won niet. Met Waspo ging hij in Split met 15-10 onderuit tegen Jadran. Een paar dagen later hadden zij geen enkele moeite in de achtste finale van de Duitse bekercompetitie. Gielen duwde SSV Esslingen met 21-5 kopje onder en Winkelhorst had geen kind aan SV Krefeld (1-22).

Italië heren
Nuoto Catania - RN Savona: 9-3 (3-1, 2-0, 2-1, 2-1).
Bogliasco - Quinto: 9-11 (4-5, 1-, 3-2, 1-3). Robin Lindhout 5.

Italië dames
Rapallo - Orizzonte: 9-6 (2-2, 4-0, 2-1, 1-3). Sabrina van de Sloot 2.

Frankrijk dames
Lille - Olympic Nice: 10-5 (0-1, 4-1, 2-2, 4-1).

Spanje dames
CE Mediterrani - CN Terrassa: 11-9 (3-2, 3-1, 2-4, 3-2).

Hongarije dames
UVSE - Szentes: 12-8 (2-2, 4-2, 5-2, 1-2). Vivian Sevenich.

Champions League
Jadran Split - Waspo Hannover: 15-10 (2-3, 2-3, 8-2, 3-2).
Spandau - Szolnok: 9-9 (3-3, 2-3, 3-1, 1-2). Luuk Gielen 1.

Duitse beker
Spandau Berlin - SSV Esslingen: 21-5.
SV Krefeld - Waspo Hannover: 1-22.

Beeld:
Beeldbron: Facebook Sporting Club Quinto 1921
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,190
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,036