Sleeking en Keuning runner-up in Spanje

Oranje Dames, Oranje Heren
Brigitte Sleeking
Sleeking en Keuning runner-up in Spanje

In Spanje bereikten Sam van den Burg en Guus van Yperen de finale om de landstitel. Ze schakelden met CN Barcelona in een zinderende halve finalereeks CN Terrassa uit. De beslissingswedstrijd werd tegen de nummer twee uit de reguliere competitie gewonnen met 8-9. Van Yperen was de grote man door drie keer te scoren. “Het waren drie spannende wedstrijden. De eerste wonnen we met 9-11, thuis verloren we na strafworpen en zaterdag wonnen we dus”, zegt Van den Burg. In de finale treffen Van Yperen en Van den Burg CN Barceloneta dat er in de competitie met kop en schouders bovenuit stak. Slechts een keer verspeelde het sterrenensemble punten, uitgerekend tegen CN Barcelona (9-9). “Het zal zwaar worden. Ik verwacht dat CN Barceloneta over drie wedstrijden de betere is, maar je weer het nooit.” De finalereeks begint aanstaande vrijdag.

 

Bij de dames speelden Brigitte Sleeking (foto boven) en Maartje Keuning de finale met CN Sant Andreu tegen de gedoodverfde favoriet CN Sabadell. Sleeking en Keuning konden niet stunten. In twee wedstrijden rekende de veelvoudig landskampioen met het Nederlandse duo af. “We waren erg dichtbij, het was leuk geweest om een keertje te winnen”, vertelt Sleeking. “Het was een mooi seizoen, het beste seizoen uit de clubhistorie. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van mocht zijn. Ondanks het resultaat was de Final Four van de LEN Trophy natuurlijk een hoogtepunt (Sant Andreu werd vierde, red.). Als team hebben we een mooie groei doorgemaakt en dat was in deze wedstrijden tegen Sabadell te zien. Om te winnen van zo’n topteam heb je iets extra’s nodig. Aan het eind kwamen we helaas net te kort.”    

 

Een andere Nederlandse die over de grens de finale om het landskampioenschap speelt is Laura Steenbeek. Met Olympic Nice verloor ze de eerste wedstrijd met 6-13 van Lille, waardoor ze nu voor een loodzware klus staat in het uitduel van aanstaande zaterdag. “Ik zeg nooit dat het aan de scheidsrechters ligt, maar als je achttien p-jes krijgt, zegt het eigenlijk genoeg.” In de derde periode zaten er al drie speelsters met drie persoonlijke fouten op de kant. De jonkies van de smalle selectie van Nice konden het opknappen. “Ik ben er trots op hoe zij zich geweerd hebben. We zullen er natuurlijk alles aan doen om volgende week te winnen, maar we weten dat het eigenlijk niet realistisch is om die acht doelpunten goed te maken. Aan de andere kant had niemand überhaupt verwacht dat we de finale zouden halen, dus we mogen al super trots zijn op onszelf!”

 

In Italië zijn de Nederlanders uitgespeeld. Robin Lindhout sloot zijn seizoen met Quinto af met een overduidelijke nederlaag tegen Pro Recco (1-16). Lindhout was de enige die wist te scoren voor de promovendus. “De ruime nederlaag is jammer, maar tegen Pro Recco niet heel verrassend. Zij spelen de komende weken nog voor alle prijzen en zijn fysiek dus tip top in orde.” Lindhout eindigde daarmee op de achtste plek. Omdat alleen de top-6 om de landstitel strijdt, kon de Nederlandse schutter zijn koffers pakken. “Nu een weekje rust en dan begint het zomerseizoen alweer met Oranje in Zeist.” Thomas Lucas zal hem daarbij vergezellen. Hij zakte met Nuoto Catania uitgerekend in de laatste wedstrijd naar de laatste plek. Door te verliezen van Bogliasco wisselden beide ploegen van positie op de ranglijst. “We liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan en hadden niks in te brengen. Nu zijn we direct gedegradeerd”, aldus een balende Lucas.
 

Spanje heren

 

Zaterdag 18 mei

CN Terassa – CN Barcelona: 8-9 (2-3, 4-4, 2-1, 0-1). Guus van Yperen 3.

 

Spanje dames

 

Woensdag 15 mei

CN Sabadell – CN Sant Andreu: 13-11 (4-2, 3-4, 4-2, 2-3). Brigitte Sleeking 1.  

Zaterdag 18 mei

CN Sant Andreu – CN Sabadell: 13-16 (4-3, 4-4, 3-6, 2-3). Brigitte Sleeking 1.

 

Frankrijk dames

 

Zaterdag 18 mei

Olympic Nice – Lille: 6-13 (1-2, 0-3, 1-5, 4-3). 

 

Italië heren

 

Zaterdag 18 mei

Bogliasco – Nuoto Catania: 17-11 (6-2, 5-3, 4-3, 2-3).

Quinto – Pro Recco: 1-16 (0-4, 0-3, 1-4, 0-5). Robin Lindhout 1.

Beeld:
Beeldbron: Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Lees ook

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen.…
Van 2 tot en met 5 april zijn de Nederlandse waterpolovrouwen op oefenstage in Barcelona. In totaal worden vier oefenwed…
1,440