Waterpolodames met drie teams naar Budapest

Oranje Dames, Oranje Jeugd
Jong Oranje
Waterpolodames met drie teams naar Budapest

De Nederlandse waterpolodames spelen ter voorbereiding op het WK nog twee toernooien. Deze week neemt de ploeg van Arno Havenga deel aan de Diapolo Cup (26-28 juni) in Budapest. Het toernooi maakt, samen met de Vasco Consult Waterpolo Trophy in Rotterdam begin juli, deel uit van de laatste voorbereidingsfase van Oranje op het WK in Gwangju (Zuid-Korea). Overigens speelt Jong Oranje in Budapest op dezelfde dagen eveneens om de (jeugd) Diapolo Cup.

Oranje zal het in het roemruchte Alfred Hajós zwembad op Margitsziget-eiland opnemen tegen het Universiade-team van Hongarije en tegen de nationale teams van Italië en Hongarije. Havenga neemt een selectie van 16 speelsters mee naar Hongarije en beslist na het toernooi welke speelsters zullen uitkomen in Rotterdam en op het WK.

De volgende speelsters zijn geselecteerd voor de Diapolo Cup: Joanne Koenders (Polar Bears, keepster), Brigitte Sleeking (CN Sant Andreu, Spanje), Ilse Koolhaas (Orizzonte, Italië), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Sabrina van der Sloot (Orizzonte, Italië), Vivian Sevenich (UVSE, Hongarije), Simone van de Kraats (Polar Bears), Iris Wolves (Polar Bears), Maartje Keuning (CN Sant Andreu, Spanje), Dagmar Genee (UZSC), Rozanne Voorvelt (ZVL-1886), Maud Megens (USC, Verenigde Staten), Bente Rogge (ASU, Verenigde Staten), Sarah Buis (UZSC, keepster), Maud Koopman (ASU, Verenigde Staten) en Kitty Lynn Joustra (CAL, Verenigde Staten).

Het begeleidingsteam bestaat uit: Arno Havenga (bondscoach), Evangelos Doudesis (assistent-coach), Ineke Yperlaan (teammanager), Mark Smit (fysiotherapeut), Chris Hendrix (video-analist) en Ingrid Ceelen (voedingsdeskundige).

WK

De selectie van Arno Havenga vertrekt zondag 7 juli naar Gwangju, waar zondag 14 juli de eerste poulewedstrijd tegen Zuid-Afrika op het programma staat. De wereldkampioen verdient een ticket voor de Olympische Spelen van 2020. Mocht de Verenigde Staten (al geplaatst voor de Spelen) volgende maand goud winnen in Zuid-Korea, dan mag ook de nummer twee van het WK naar Tokio.

Kaarten voor de Vasco Consult Waterpolo Trophy – de allerlaatste wedstrijden van Oranje voor het WK – in Rotterdam zijn te koop via www.knzb.nl/tickets.

Ook Jong Oranje in Budapest

Ook de meisjes van Jong Oranje zijn dinsdag met twee teams afgereisd naar Budapest om daar om de Diapolo Cup te gaan spelen. Nederland doet zowel met een team van jaargang 2003 (onder de 16 jaar) als jaargang 2004-2005 (onder de 15 jaar) mee aan het toernooi in de hoofdstad van Hongarije. Voor Jong Oranje onder de 15 jaar is het tevens een laatste testmoment voor het EJK in het Russische Kirishi dat op 7 juli begint.

Het team van onder 16 jaar (2003) bestaat uit de volgende speelsters: Daisy Logtens (Zeester/De Meerval, keepster), Emma Soffner (ZV de Zaan), Jessie van de Kamp (ZV de Zaan), Jill Oort (Polar Bears), Julia Lasschuit (ZVL-1886), Lizzy Terpstra (ZVL-1886), Mathilde Voorvelt (ZVL-1886), Anna Pauli (ZVL-1886), Karen Haksteen (MNC Dordrecht), Kila van der Veen (ZPC Amersfoort), Marijn Borst (UZSC) en Renée de Kleer (WIDEX GZC Donk).

Het team van onder 15 jaar (2004-2005) speelt in de volgende samenstelling: Lisa Backer (ZVL-1886, keepster), Floortje Pitka (ZV Haerlem), Joyce van Diesen (MNC Dordrecht, keepster), Esmee Roijen (ZVL-1886), Marit van Klink (ZVL-1886), Jolijn Joor (ZVL-1886), Lotte van Wingerden (MNC Dordrecht), Nina van de Geijn (MNC Dordrecht), Noa de Vries (het Ravijn), Esmee Kraaibeek (WIDEX GZC Donk), Aniek Roekevisch (Polar Bears), Feline Voordouw (Polar Bears), Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Silvanne Slot (Polar Bears), Jasmijn Dikmans (Polar Bears) en Loïs den Ouden (de Wiekslag)

Ilse Sindorf (coach), Wicher Diallo (assistent-coach), Beatrix Fulop (assistent-coach), Karla Plugge (fysiotherapeut) en Brigit Mulder (teammanager) vormen het begeleidingsteam.

Programma Diapolo Cup (Jong) Oranje

Woensdag 26 juni

15.00 uur Nederland o.16 – Italië o.15
16.30 uur Nederland A – Italië A
18.00 uur Hongarije o.15 – Nederland 0.15

Donderdag 27 juni
15.00 uur Nederland o.16 – Nederland o.15
16.30 uur Hongarije Universiadeteam – Nederland A

Vrijdag 28 juni
15.00 uur Italië o.15 – Nederland o.15
18.00 uur Hongarije o.15 – Nederland o.16
19.30 uur Hongarije A – Nederland A (live op Hongaarse tv)

DWT19%20Poster%20VASCO%20v5%401x.jpg

Beeld:
Jong Oranje
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,845
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,271