Nederland opent WK met overtuigende zege

Oranje Dames, WK
Nederlands waterpolodames openen WK met overtuigende zege

De Nederlandse waterpolodames zijn het WK in Boedapest met een overtuigende 17-2 zege op Frankrijk begonnen. In het legendarische Alfred Hajos bad schoot Oranje uit de startblokken. In het eerste kwart was het al 7-0. De daarop volgende periode gaf een zelfde spelbeeld. Frankrijk probeerde aan te vallen maar Nederland kon eenvoudig tegenhouden en brak vervolgens supersnel uit om aan de overzijde te scoren. Halverwege stond het 12-0. Pas in het derde kwart scoorden de Françaises hun eerste treffer. Tegen het eind van de wedstrijd verdubbelde Frankrijk haar aantal doelpunten en kwam de eindstand van 17-2 op het bord.

Coach Arno Havenga keek tevreden terug op de wedstrijd. “We begonnen sterk en geconcentreerd aan deze wedstrijd. Alle doelpunten die we scoren, kunnen later in het toernooi nog van belang zijn. Halverwege stond het 12-0. Jammer dat we de tweede helft qua score in vergelijking tot de eerste helft iets achter bleven. Dat lag niet aan ons spel vond ik. Dat bleef goed. Dinsdag spelen we tegen Japan. Een tegenstander met een heel andere speelstijl. Ik verwacht dan wel meer weerstand dan vandaag, maar ook dan geldt voor ons dat de uitslag later belangrijk kan zijn. We zullen er dus vol voor gaan.”

Dinsdag om 12:10 uur spelen de Oranje waterpolodames hun tweede wedstrijd. Japan is dan de met wit spelende tegenstander.

Van het hele WK waterpolo doet Waterpolo.nl uitgebreid verslag. Volg onze site en social media (FacebookTwitter en Instagram). De wedstrijden van Oranje zullen ook uitgezonden worden op NOS.nl en via NPO Sport.

Uitslagen WK waterpolo

Zondag 16 juli

Nederland - Frankrijk: 17-2
Periodestanden: 7-0, 5-0, 3-1, 2-1.
Doelpunten Nederland: Lieke Klaassen 4 (foto boven), Dagmar Genee 3, Sabrina vd Sloot 3, Maud Megens 3, Yasemin Smit, Amarens Genee, Vivian Sevenich, Kitty Lynn Joustra.