Nederlands protest niet gehonoreerd

Oranje Dames, WK
Nederlands protest niet gehonoreerd
23 juli 2017
Nederlands protest niet gehonoreerd

Zondagmiddag maakte de voorzitter van de Russische zwembond bekend dat het protest dat de Oranjestaf indiende na de verloren tussenronde tegen Rusland is afgewezen. 

Na de wedstrijd van zaterdag ging het al snel niet meer over de nederlaag. Bondscoach Arno Havenga diende protest in vanwege de onreglementair aangevraagde time-out in de derde periode. De Russische coach vroeg die aan toen Oranje in balbezit was. Dat mag niet en zou een strafworp voor Nederland moeten opleveren. De scheidsrechters besloten echter anders. Na lang beraad ging de bal alsnog naar Rusland. Het was een cruciaal moment. Nederland zat op dat moment goed in de wedstrijd en had zich terug geknokt tot 8-8. Een strafworp had wellicht het definitieve keerpunt kunnen betekenen. Oranje kon de arbitrale dwaling staven met beeld, maar dat gold niet als bewijsmateriaal. 

De consequentie is dat de Oranjedames het toernooi vervolgen om plek 9 tot en met 12, te beginnen met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op maandag (12.10 uur). 

Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

22 oktober 2019
De Nederlandse waterpolodames zijn bij het komende Europees Kampioenschap in Budapest ingedeeld in Poule A met Spanje, I…
1,791
17 september 2019
De Nederlandse waterpolomannen moeten het in de eerste ‘Europese’ ronde van de FINA World League opnemen tegen de grootm…
2,637