Oranje eindigt WK als zevende

Oranje Dames, WK
Oranje eindigt WK als zevende

Oranje
Oranje


De Nederlandse waterpolodames zijn het wereldkampioenschap in Barcelona als zevende geëindigd. Oranje won in de strijd om de plaatsen 7 en 8 met 9-12 (1-5, 2-3, 4-3, 2-1) van Canada. Daarmee bezet de ploeg dezelfde eindpositie als twee jaar geleden in Shanghai.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het WK op meer gehoopt en dat was duidelijk te merken. Vooral Canada speelde zonder inspiratie, wat leidde tot een snelle en grote voorsprong van Nederland. Daarna deden de Noord-Amerikaansen wel wat terug, maar het gat was al geslagen.

Na afloop sprak niemand nog over de wedstrijd. Iefke van Belkum kondigde aan dat ze niet meer wil uitkomen voor Oranje. De Leidse vindt dat de KNZB te weinig geld steekt in het opleiden van topsporters, waardoor de A-ploeg op grote toernooien niet om de medailles kan spelen.

Lees hier meer over het besluit van Van Belkum.

Biurakn Hakhverdian (27) stopt eveneens bij Oranje. Zij gaat in Canada wonen.

Canada-Nederland 9-12
Periodestanden 1-5, 2-3, 4-3, 2-1
Doelpunten Nederland Lieke Klaasen 3, Yasemin Smit 3, Biurakn Hakverdian 2, Sabrina van der Sloot 2, Nomi Stomphorst, Vivian Sevenich.

Bekijk foto´s van de wedstrijd van John Opperman/Waterpolophoto.com.

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,005
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,359