Oranje eindigt WK als zevende

Oranje Dames, WK
02 augustus 2013
Oranje eindigt WK als zevende

Oranje
Oranje


De Nederlandse waterpolodames zijn het wereldkampioenschap in Barcelona als zevende geëindigd. Oranje won in de strijd om de plaatsen 7 en 8 met 9-12 (1-5, 2-3, 4-3, 2-1) van Canada. Daarmee bezet de ploeg dezelfde eindpositie als twee jaar geleden in Shanghai.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het WK op meer gehoopt en dat was duidelijk te merken. Vooral Canada speelde zonder inspiratie, wat leidde tot een snelle en grote voorsprong van Nederland. Daarna deden de Noord-Amerikaansen wel wat terug, maar het gat was al geslagen.

Na afloop sprak niemand nog over de wedstrijd. Iefke van Belkum kondigde aan dat ze niet meer wil uitkomen voor Oranje. De Leidse vindt dat de KNZB te weinig geld steekt in het opleiden van topsporters, waardoor de A-ploeg op grote toernooien niet om de medailles kan spelen.

Lees hier meer over het besluit van Van Belkum.

Biurakn Hakhverdian (27) stopt eveneens bij Oranje. Zij gaat in Canada wonen.

Canada-Nederland 9-12
Periodestanden 1-5, 2-3, 4-3, 2-1
Doelpunten Nederland Lieke Klaasen 3, Yasemin Smit 3, Biurakn Hakverdian 2, Sabrina van der Sloot 2, Nomi Stomphorst, Vivian Sevenich.

Bekijk foto´s van de wedstrijd van John Opperman/Waterpolophoto.com.

Beeld:

Reacties

Lees ook

18 juni 2019
Vasco Consult is tot en met de Olympische Spelen in Parijs in 2024 sponsor van de KNZB. Beide partijen tekenden maandaga…
1,014
09 juni 2019
De Nederlandse waterpolodames hebben bij de World League Super Final geen beslag kunnen leggen op het brons. In de klein…