ORANJE NAAR WK-FINALE!!!!!!!

Oranje Dames, WK
ORANJE NAAR WK-FINALE!!!!!!!

De Nederlandse waterpolodames zijn voor het eerst sinds 1998 weer doorgedrongen tot de finale van het WK Waterpolo. De ploeg van Arno Havenga won woensdag in Kazan na strafworpen van Italië. Keepster Laura Aarts – 18 jaar pas - werd de heldin van de avond door de zevende penalty van Italië te stoppen.

In de reguliere speeltijd leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Oranje. De Nederlandse verdediging zat potdicht en Aarts keepte opnieuw geweldig. In de aanval excelleerde een ander jonkie, Maud Megens. Het 19-jarige supertalent uit Gouda schoot in de eerste twee periodes vier keer onberispelijk raak, de ene treffer nog mooier dan de andere.

Na de rust (1-5) stokte de Nederlandse productie. Italië ging alles of niets spelen, kreeg aan de lopende band – soms uiterst twijfelachtige - uitsluitingen mee (p-verhouding in totaal: 6 om 13!) en kwam toch nog langszij.

Bij 5-5 moesten strafworpen de beslissing brengen. In de eerste serie van vijf misten Dagmar Genee en Maud Megens voor Nederland, maar omdat Laura Aarts de penalty’s van Emmelo en Radicchi wist te keren moesten beide ploegen om en om verder. Nadat Lieke Klaassen, Tania di Mario en Sabrina van der Sloot opnieuw onberispelijk raak schoten, stopte Aarts ook de tweede inzet van Emmelo en volgde er een enorme ontlading in het kamp van Oranje!

Nederland speelt vrijdag om 21.00 uur de finale tegen de Verenigde Staten, dat in de andere halve finale met 8-6 te sterk was voor Australië.

NPO 3 zendt de finale opnieuw live uit.

(Foto's: Waterpolo World / Gertjan Kooij)

Woensdag 5 augustus
Halve finale
Italië – Nederland 5-5 (Nederland wint na strafworpen: 5-4)
Periodestanden: 0-2, 1-3, 1-0, 3-0
Doelpunten: Maud Megens 4, Sabrina van der Sloot

Het volledige programma (ook van het herentoernooi) en de uitslagen van de andere wedstrijden zijn te vinden op http://kazan2015.com/en/events

Maud Megens schiet....
Maud Megens schiet....

...en juicht.
...en juicht.

Oranje in extase.
Oranje in extase.

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,509
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,216