Tweede monsterscore op WK voor waterpolodames

Oranje Dames, WK
Tweede monsterscore op WK voor waterpolodames
Tweede monsterscore op WK voor waterpolodames

De Nederlandse waterpolodames hebben het WK uitstekend vervolgd. De openingswedstrijd werd zondag al ruim gewonnen van Frankrijk. Dinsdag waren ook de Japanse dames in het tweede duel duidelijk een maatje te klein. 8-20.

Nederland begon zeer scherp aan de wedstrijd. Na acht minuten stond er al een 0-7 tussenstand op het scorebord. Het tweede kwart ging de ploeg van bondscoach Arno Havenga slordiger spelen. Japan kwam terug tot 5-10. Oranje hervond de scherpte in het vervolg van de wedstrijd. Japan werd weg gespeeld en met prachtige acties kreeg Oranje regelmatig “oh’s” en “ah’s” als reactie terug van het publiek.

“We begonnen weer erg scherp”, zei Havenga na afloop. “We hadden ons als doel gesteld om met meer dan tien doelpunten verschil te winnen. Dat heeft te maken met de andere uitslag in onze poule tussen Hongarije en Japan. Dat werd 11-20, een verschil van negen. Een beter doelsaldo kan belangrijk zijn later dit toernooi. Ons tweede part was niet goed. We gingen niet altijd handig om met die vervelende Japanse blokjes en dan kunnen ze net dat balletje aangepast krijgen en scoren. We herstelden dat vanaf de derde periode. Als ik vooruit kijk naar onze volgende wedstrijd, (tegen thuisland Hongarije -red.) gaat dat om de poulewinst. De winnaar gaat rechtsreeks naar de kwartfinale. De verliezer speelt een lastige kruisfinale. Ik zie Hongarije als één van de favorieten voor de titel. We zullen ons vooral richten op de verdediging. Hun centrale aanvalster Barbara Bujka is echt wereldtop en die zullen we met elkaar af moeten zien te stoppen.”

Topscorer tegen Japan werd Sabrina van der Sloot (Foto boven). Zij scoorde zes maal. “Ja, het ging lekker vanmiddag. Ik speel in de Hongaarse competitie. Ik ken dit bad goed. Maar het is enorm uitgebreid met extra tribunes. Gaaf om in zo’n groot stadion te spelen. Al zat het tot nu toe bij onze eerste twee wedstrijden nog niet vol. Dat zal donderdag wel anders zijn, als we tegen Hongarije spelen. Ik vind het altijd fijn om tegen een thuisland te spelen. Zeker als je ze dan verslaat en je het publiek stil krijgt. Hier in Hongarije is de sfeer altijd goed. Ik kijk er naar uit.”

Donderdag om 20:10 uur spelen de Oranje waterpolodames hun derde wedstrijd. Thuisland Hongarije is dan de met blauw spelende tegenstander. Waterpolo.nl doet uitgebreid verslag op Twitter. De wedstrijd zal ook uitgezonden worden op NOS.nl en via NPO Sport.

Van het hele WK waterpolo doet Waterpolo.nl uitgebreid verslag. Volg onze site en social media (FacebookTwitter en Instagram). Klik hier voor de standen en wedstrijdstatistieken van het hele vrouwentoernooi.

Uitslagen WK waterpolo

Dinsdag 18 juli 
Japan - Nederland: 8-20
Periodestanden: 0-7, 5-3, 2-5, 1-5.
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 6, Vivian Sevenich 4, Maud Megens 3, Yasemin Smit 2, Marloes Nijhuis 2, Lieke Klaasen 2, Amarens Genee.

Zondag 16 juli 
Nederland - Frankrijk: 17-2
Periodestanden: 7-0, 5-0, 3-1, 2-1.
Doelpunten Nederland: Lieke Klaassen 4, Dagmar Genee 3, Sabrina vd Sloot 3, Maud Megens 3, Yasemin Smit, Amarens Genee, Vivian Sevenich, Kitty Lynn Joustra.

Resterend programma 

Donderdag 20 juli 
20:10 uur Nederland - Hongarije 

Zaterdag 22 juli 
Kruisfinales 

Maandag 24 juli 
Kwartfinales 

Woensdag 26 juli 
Halve finales 

Vrijdag 28 juli 
Finale

Poule-indeling WK Vrouwen

Poule A: Italië, Brazilië, Canada, China.
Poule B: Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Spanje, Verenigde Staten.
Poule C: Japan, NEDERLAND, Hongarije, Frankrijk.
Poule D: Australië, Rusland, Kazakstan, Griekenland.

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,190
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,036