Brazilië geen partij voor Nederland; Na 27-5 winst wacht China in tussenronde.

Oranje Dames

Net als tegen Kazachstan had Nederland op het wereldkampioenschap in Doha in de derde poulewedstrijd weinig te duchten van Brazilië.  Het team van bondscoach Evangelos Doudesis won met 27-5 van Brazilië. Nederland eindigde achter de Verenigde Staten van Amerika als tweede in de poule en moet zaterdag om 10.00 uur in de tussenronde tegen China.

Doudesis gaf Maartje Keuning, Vivian Sevenich en Iris Wolves rust. Na 25 seconde kreeg Nederland de eerste kans om de score te openen uit een strafworp. Helaas werd deze gemist. Op aangeven van Maxine Schaap schoot Bente Rogge na twee minuten wel raak. De motor was warm, want Sleeking tekende snel na de openingstreffers voor de 2-0 uit een tegenaanval. Twee minuten later was de voorsprong alweer verdubbeld.

Na de eerste periode was de voorsprong opgelopen tot 1-7. Halverwege stond er 2-11 op het scorebord. In derde periode viel het, wat de productie betreft, een beetje stil (4-18), maar in de laatste periode werd dat goedgemaakt. De wereld- en Europees kampioen vond maar liefst negen het net achter de Braziliaanse keepster.

Lola Moolhuijzen scoorde twee keer en sprak van een goede wedstrijd. ,,We hebben nog wat dingen kunnen oefenen die wellicht bruikbaar zijn in de knock-outfase. Dat was heel prettig. Los daarvan is het ook fijn door deze wedstrijden te spelen om goed in het toernooi te komen.’’

Brazilië – Nederland 27-5 (1-7, 1-4, 1-2, 1-9)
Doelpunten: Brigitte Sleeking 5, Simone van de Kraats 5, Kitty Lynn Joustra 5, Lieke Rogge 4, Sabrina van der Sloot 2, Nina ten Broek 2, Lola Moolhuijzen 2, Maxine Schaap 1, Bente Rogge 1.