Den Haag gastheer ‘VASCO uitzwaaiwedstrijden’ waterpolodames

Oranje Dames
Den Haag gastheer ‘VASCO uitzwaaiwedstrijden’ waterpolodames

De Nederlandse waterpolodames zijn voor hun vertrek naar Tokio nog twee keer in eigen huis te bewonderen. Het Hofbad in Den Haag is dinsdag 29 juni en donderdag 1 juli gastheer van de ‘VASCO uitzwaaiwedstrijden’ van Oranje tegen Italië. Beide duels beginnen om 18.30 uur en zijn weer toegankelijk voor publiek! Later op de avond (21.00 uur) komen ook de Nederlandse mannen nog in actie tegen Duitsland. 

Van 28 juni tot en met 2 juli zetten de Nederlandse waterpolodames in Den Haag de laatste stappen richting een succesvolle deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. De twee officiële ‘VASCO uitzwaaiwedstrijden’ maken deel uit van een vijfdaagse oefenstage waar bondscoach Arno Havenga met zijn Tokio-team de puntjes op de i kan zetten. 

De Nederlandse waterpolodames wisten zich begin dit jaar tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Triëst (Italië) voor het eerst sinds 2008 weer te plaatsen voor de Spelen. Dertien jaar geleden werd Oranje in Beijing Olympisch kampioen. 

Bondscoach Arno Havenga is blij met de gastvrijheid in Den Haag: “Door alle beperkingen van het afgelopen jaar hebben we natuurlijk niet of nauwelijks met Oranje tegen andere landen kunnen sparren. Het is ontzettend fijn dat we in de aanloop naar Tokio nog vijf dagen in Den Haag met Italië kunnen trainen en spelen. En vooral dat we ook nog twee duels voor eigen publiek kunnen spelen! Het zou fantastisch zijn als zo veel mogelijk Oranjefans ons komen aanmoedigen! Want dat hebben we natuurlijk allemaal ontzettend gemist. Los daarvan is de stage voor ons van groot belang als een van de laatste testcases voor de Spelen. Italië heeft zich weliswaar niet geplaatst voor Tokio, maar is voor ons van oudsher altijd een geduchte concurrent. Ik verwacht twee mooie en spannende wedstrijden!” 

Het Nederlands team treedt in Den Haag aan met de ploeg die ook naar Tokio afreist. Havenga maakt donderdag 24 juni zijn Olympische selectie bekend. 

Toegangskaarten

Met de verdere versoepelingen en de regeling ‘testen voor toegang’ is het mogelijk om bij de ‘VASCO uitzwaaiwedstrijden’ van de Nederlandse waterpolodames enkele honderden toeschouwers op de tribunes van het Hofbad te verwelkomen. Dat geldt ook voor de twee interlands van de heren tegen Duitsland. 

Voor kaarten (voor alle vier de wedstrijden) + het COVID-protocol, ga naar: www.waterpolotickets.nl

 

Beeld:
OrangePicturesNL
1,293

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,843
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,271