Documentaire 'Drijfkracht' over waterpolodames

Oranje Dames
23 mei 2021
Documentaire 'Drijfkracht' over waterpolodames

Op maandag 24 mei, Tweede Pinksterdag, om 17.20 uur zal de nieuwe documentaire Drijfkracht over de Nederlandse waterpolodames worden uitgezonden op Omroep Gelderland. In deze korte documentaire volgt regisseur Jalou Vanhelsuwé, zelf voormalig keepster in de nationale selectie, haar oude teamgenoten in het selectie- en kwalificatieproces op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo.

 

Regisseur Jalou uit Leiden begrijpt als geen ander hoe het is om bij de allerbesten te willen horen. Zij trainde jarenlang in hetzelfde bad op de campus in Zeist, maar zij heeft nooit een Olympisch toernooi mee mogen maken. Met haar unieke ingang bij dit team neemt zij de kijker mee achter de schermen van de Nederlandse topsport. Hoe bereidt het team zich voor? Hoe gaan de speelsters om met de onderlinge concurrentie? Wat drijft hen om elke dag weer het bad in te duiken? Halen ze uiteindelijk de selectie van 13 speelsters?

 

De documentaire focust op drie speelsters uit Gelderland. Vivian Sevenich (28 jaar) speelt al sinds 2009 bij het nationaal team. Sinds die tijd jaagt ze op een ticket naar de Spelen. Simone van de Kraats (20 jaar) kwam pas in 2018 bij het team. Pakt zij gelijk de Spelen mee? Iris Wolves (27 jaar) koos, in tegenstelling tot veel van haar teamgenoten, eerst voor een normaal studentenleven, voordat zij in 2017 kwam trainen in het KNZB-bad in Zeist. Alle drie willen ze niets liever dan geselecteerd worden voor het Olympisch team en zich kwalificeren voor Tokyo.

 

Drijfkracht is gemaakt in het kader van DOC+: een talentontwikkelingstraject om jonge makers te ondersteunen van Omroep Gelderland, Docwerk en Van Osch Films in 's-Hertogenbosch.

 

Drijfkracht is te zien maandag 24 mei om 17.20 uur bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald) en is ook online te bekijken op www.omroepgelderland.nl.

Beeld:
OrangePictures (Marcel ter Bals)
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

03 augustus 2021
Op de Olympische Spelen in Tokio is Nederland dinsdag gestrand in de kwartfinales. In het Tatsumi Waterpolo Centre was H…
1,252
01 augustus 2021
Tijdens de Olympische Spelen in Tokio blijkt eens te meer dat de top in het internationale dameswaterpolo erg aan elkaar…
1,966