Isabella van Toorn bedankt voor Oranje

Oranje Dames
Isabella van Toorn bedankt voor Oranje

Isabella van Toorn maakt geen deel meer uit van de nationale waterpoloselectie. De 23-jarige allrounder van Widex GZC Donk heeft bondscoach Arno Havenga onlangs laten weten de afronding van haar studie te verkiezen boven het fulltime programma met Oranje op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 2020.

“Na het missen van de Spelen van Rio ben ik begonnen aan een HBO-studie Verpleegkunde in Utrecht. Ik heb dit drie jaar lang gecombineerd met de trainingen van het nationale team in Zeist, maar met het einddoel van beide trajecten in zicht lukt dat niet meer. Na enkele gesprekken met de bondscoach heb ik besloten dat ik komend jaar beter alles op alles kan zetten om af te studeren. Mijn kansen om met Oranje de Spelen te halen, zijn in mijn ogen steeds kleiner geworden. Ik heb al die tijd gedroomd van Tokio. Maar ik ben ook realistisch en weet dat ik nog een hele rits speelsters voor me heb die de afgelopen jaren bij de grote toernooien ook steeds de voorkeur hebben gekregen”, motiveert Van Toorn haar besluit.

Van Toorn trainde al sinds 2013 mee met de nationale A-selectie en was onder meer van de partij bij de WK 2015 in Kazan (zilver) en het EK 2016 in Belgrado (zilver). Ook won ze met het Nederlands team brons (2015) in de FINA World League. Daarna werd ze niet meer geselecteerd voor een eindtoernooi. 

Bondscoach Arno Havenga vindt het jammer dat Isabella van Toorn stopt, maar respecteert haar besluit. “Ik snap de afweging die Isabella heeft gemaakt en heb begrip voor haar keuze. Op weg naar de Spelen heb je 100% focus nodig. Isabella heeft altijd keihard gewerkt om het maximale uit haar mogelijkheden te halen. Met die instelling heeft ze veel bereikt en we zullen haar zeker gaan missen in de selectie.”

Beeld:
(Archief Beeldboot/Gertjan Kooij)
2,978

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,187
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,035