'Jong' Oranje te sterk voor Servië

Oranje Dames
'Jong' Oranje te sterk voor Servië

Zwembad De Peppel in Ede was vrijdagavond het toneel van een bijzondere interland. Gezien het te verwachten krachtsverschil gingen niet de Nederlandse wereldkampioenen te water tegen Servië, maar de aanstormende jeugd, oftewel ‘Nederland B’. Ook dit team, met veel speelsters in de line-up die in september brons wonnen op het WJK o.20, was met 18-11 te sterk voor Servië A.

Nederland en Servië maakten er in een lekker gevuld en mooi rood-wit-blauw aangekleed zwembad De Peppel een aantrekkelijk duel van. Na een 3-3 tussenstand na de eerste periode raakte Oranje op stoom. Met name dankzij een aantal snelle counters wist het Nederlands team eerst een gaatje te slaan en werd daarna de marge gestaag uitgebouwd. Via 8-5 en 14-6 werd het uiteindelijk 18-11.

Vooral Feline Voordouw was op dreef in het team van coach Richard van Eck. De in januari naar de Amerikaanse universiteitsploeg ‘California Golden Bears’ vertrekkende midvoor van Polar Bears scoorde in totaal liefst zeven keer. De andere Nederlandse goals kwamen op naam van Tess van der Meer (2), Pien Gorter (2), Aniek Roekevisch (2), Kleinlugtenbeld (2), Robin Jutte, Amy Nina van de Geijn en Lois den Ouden.

Bij Nederland wisselden de keepsters Laura Steenbeek en Caitlin van Leeuwen elkaar halverwege af.

Aan de andere kant gaf vooral Ana Milicevic haar visitekaartje af voor het komende EK in Eindhoven. De nummer 4 was met zes treffers verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Servische doelpuntenproductie. Servië is bij het EK ingedeeld in groep 2 met Roemenië, Tsjechië en Turkije in de tweede divisie. De nummers 1 en 2 van deze groep kruisen met de nummers 4 en 3 van groep A (Nederland, Hongarije, Kroatië en Griekenland) voor een plaats in de kwartfinales.

Op weg naar het EK speelt de Nederlandse waterpolovrouwen vrijdag 22 december in nog een oefeninterland tegen regerend olympisch kampioen de Verenigde Staten. Dit duel in Nijverdal begint om 19.30 uur.

Voor meer informatie over het EK en ticketverkoop, klik hier:
https://www.ekvrouwen2024.waterpolo.nl/

Beeld:
De line-up van het Nederlands team tegen Servië. (Foto: Gonnie Helfrich Fotografie)
3,036

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,001
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,354